Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στο ευρωκοινοβούλιο για το μεταναστευτικό: Μην αναπαράγετε την τουρκική προπαγάνδα! (Βίντεο)

Απαντήσεις σε όλους και για όλα έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο κάνοντας ειδική αναφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού και εγκαλώντας όλους όσοι αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα μιλώντας για επαναπροωθήσεις.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι αυτή η οποία προσπαθεί να εφαρμόσει την κοινή συμφωνία μεταξύ ευρωπαϊκής ένωσης και Τουρκίας όσον αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Έκανε μάλιστα σαφές πως το γεγονός ότι φεύγουν βάρκες με εκατοντάδες μετανάστες από τα τουρκικά παράλια δεν μπορεί να ερμηνευθεί και να διαχειριστεί ως γεγονός μέσα από το πρίσμα του ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει άγνοια για αυτές τις καταστάσεις.

Την ίδια ώρα μάλιστα ο κύριος Μητσοτάκης εξήρε τις προσπάθειες που κάνει το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου του οποίου ο αρμόδιος υπουργός είναι ο κ Νότης Μηταράκης, κάνοντας ειδική αναφορά στις κλειστές δομές οι οποίες έχουν δημιουργηθεί και έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους τούς τελευταίους μήνες σε νησιά όπως η Σάμος. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός οι εγκαταστάσεις αυτές που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις δομές οι οποίες λειτουργούσαν επί της προηγούμενης αριστερής κυβέρνησης κάνοντας μάλιστα με τα χέρια του και το σύμβολο «εντός εισαγωγικών» αναφέροντας τον όρο αριστεροί, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο την λειτουργία της ντροπή αστικής Μοριάς στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

HTML tutorial

Για τα περί «επαναπροωθήσεων» στο Αιγαίο

Στο «απόλυτο δικαίωμα των κρατών μελών να προστατεύσουν τα σύνορα τους με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην Τίνεκε Στρικ των Πρασίνων. «Χτυπάμε τα δίκτυα των διακινητών που εργαλειοποιούν ανθρώπους. Να σκέφτεστε για push-forwards, όχι pushbacks. Έχουμε Κοινή Δήλωση με την Τουρκία. Όταν ένα σκάφος φεύγει από τουρκικό λιμάνι, είμαστε αφελείς αν πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει παρά τη γνώση της τουρκικής κυβέρνησης. Το 2020 η τουρκική κυβέρνηση εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό, το ίδιο πήγε να κάνει ο Λουκασένκο. Να μην επαναλαμβάνουμε την τουρκική προπαγάνδα ότι αυτοί δεν κάνουν τίποτα και η Ελλάδα κακοποιεί τους μετανάστες. Οι δομές σήμερα δεν έχουμε καμία σχέση, καμία σύγκριση με τις δομές της προηγούμενης κυβέρνησης. Καμία σχέση με το κολαστήριο της Μόριας, την ντροπή της Μόριας που έγινε επί «ευαίσθητης» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: Χθες υποδέχθηκα έναν 19 χρόνο μετανάστη από το Ιράν: έτσι αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση την ένταξη ανθρώπων που έφτασαν στις ακτές μας και έχουν δικαίωμα στην ένταξη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων