Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το επίσημο μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας

Σε λειτουργία βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας, 2/11 το πρώτο επίσημο τζαμί στην Αθήνα, που βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού.

Το ισλαμικό τέμενος φιλοξένησε την πρώτη μέρα λειτουργίας του 18 μουσουλμάνους, ενώ πραγματοποιήθηκαν πέντε προσευχές.

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «το τέμενος λειτουργεί σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ./67924 “Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19” (ΦΕΚ Β΄ 4709/23-10-2020)».

Σε σχετικό της δημοσίευμα η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αναφέρει ότι από χθες θα πραγματοποιούνται πέντε προσευχές πιστών κάθε ημέρα, με 9 άτομα το ανώτερο η καθεμιά, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητοι διαγωνισμοί όσον αφορά τις συμβάσεις για την καθαριότητα, τη φύλαξη, την ασφάλειά του, ενώ έχουν επιπλωθεί και οι χώροι γραφείων.

Το διοικητικό συμβούλιο του ισλαμικού τεμένους Αθηνών θα ενημερώσει για την ημερομηνία της τέλεσης των εγκαινίων, όταν αυτή καταστεί δυνατή, σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων