Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Χέρσο: ένα χωριό παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς

Στο χωριό Χέρσο στα βόρεια του Νομού Κιλκίς φιλοξενούνται περίπου 3.000 πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και Κούρδοι της Συρίας. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται στο πρώην στρατόπεδο Μαζαράκη που βρίσκεται στην περιοχή.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε στους κατοίκους πως στο χωριό τους θα στηνόταν ένας καταυλισμός φιλοξενίας προσφύγων έπιασαν σκληρή δουλειά για την προετοιμασία της υποδοχής, συγκινώντας ακόμα και τους ίδιους τους πρόσφυγες που βρήκαν μια θερμή υποδοχή.

Τα πράγματα δεν είναι ιδανικά αλλά ακόμη και οι πιο καχύποπτοι για το τι θα συνέβαινε πείστηκαν μόλις είδαν στο χωριό τους να καταφθάνουν πρόσφυγες με μωρά στα χέρια. Ο στρατός έχει αναλάβει τη σίτιση, τη φύλαξη και τη δημιουργία των εγκαταστάσεων. Μέσα στο στρατόπεδο υπάρχει υγειονομική περίθαλψη από γιατρούς του στρατού και τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ οι κάτοικοι του Χέρσου προετοιμάζουν μαζί με τους Εθελοντές του Κιλκίς κινητό ιατρείο με γιατρούς και νοσηλευτές, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Οι εθελοντές του χωριού οργανώνονται και συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, έχοντας τη συμπαράσταση αλλά και την ανταπόκριση στο κάλεσμα εθελοντών από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

πηγή: tvxs

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων