Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Χωρίς «βαρίδια» θα πάει το Τ.Τ στην Alpha

Καθαρό και…ξάστερο θα απορροφήσει σε περίπου 2 μήνες το καλό κομμάτι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο Γιάννης Κωστόπουλος, επικεφαλής της Alpha Bank.

Οι βασικοί υπεύθυνοι για το προσωρινό ναυάγιο των διαδικασιών που αφορούσαν το ΤΤ, δεν είναι άλλοι από τους…Βενιζέλο και Κουβέλη και η προστασία που παρείχαν σε περίπου 450 εργαζόμενους του εν λόγω πιστωτικού ιδρύματος. Διότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ίδιοι 450 εργαζόμενοι (μέρος των οποίων είναι χρόνια «πελάτες» του ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ) έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας πριν από 15 χρόνια και χαρακτηρίζονταν προκλητικές ακόμα και σε προ κρίσης όρους…

Όμως, το ένα χέρι νίβει το άλλο και οι 450 εργαζόμενοι του ΤΤ σίγουρα το «χρέος» τους το είχαν εξοφλήσει προς τους πολιτικούς «προστάτες» τους. Έτσι, οι Βενιζέλος και Κουβέλης, άλλαξαν όλες τις διαδικασίες και το μνημόνιο που υπέγραψαν για να κερδίσουν χρόνο να γίνουν όλα ομαλά και…όπως πρέπει. Διότι αλλιώς, αν αυτοί οι 450 εργαζόμενοι έπαιρναν κανονικές αποζημιώσεις, τότε θα έπρεπε να δαπανηθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτά ποιος θα τα πλήρωνε; Ή το ελληνικό δημόσιο ή η Alpha Bank.

Πληροφορίες λένε ότι μέσα σε 2 μήνες οι εργαζόμενοι θα μειωθούν κάτω από τους μισούς. Κάπου εκεί χρονικά, θα ανοίξουν και πάλι οι διαδικασίες για να απορροφηθεί από την Alpha Bank, αν δεν έχει μεσολαβήσει κάτι μεγαλύτερο για να το ανακόψει.

Μέχρι τότε, θα μειωθούν όλες οι αποδοχές κατά μέσο όρο 30%, δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενο και θα γίνονται εθελούσιες έξοδοι ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος. Οι συμβάσεις των εργαζόμενων ακυρώθηκαν όπως προβλέπει ο νόμος και έγιναν ατομικές.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι έχουν Γενική Συνέλευση για να…επικυρώσουν την συμφωνία!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων