Η εισβολή του οπλοφόρου ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας που είχε ως συνέπεια όχι μόνο τη διακοπή του αγώνα με την ΑΕΚ αλλά και του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των εξελίξεων και στην επιχειρηματική σύμπραξη με τον Δημήτρη Μάρη στην εφημερίδα Έθνος.
Εδώ και πολλές ημέρες υπήρχαν πληροφορίες για το διαζύγιο των δύο πλευρών, αλλά οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν το βράδυ της Κυριακής καθώς μετά την άμεση καταδίκη του κ. Σαββίδη από την κυβέρνηση αφαιρέθηκε το όνομα του κ. Μάρη από την ταυτότητα της εφημερίδας Έθνος, όπου εμφανιζόταν ως εκδότης.
Το μεσημέρι τη Δευτέρας παραιτήθηκαν δύο δημοσιογράφοι – στενοί συνεργάτες του κ. Μάρη, ο διευθυντής της εφημερίδας Μάνος Χωριανόπουλος και ο σύμβουλος περιεχομένου Μάνος Μίχαλος. Έτσι, μέχρι νεωτέρας την εφημερίδα διευθύνει ο επίσης δημοσιογράφος Νούλης Χατζηδημητρίου ο οποίος έως τώρα ήταν τοποτηρητής της πλευράς Σαββίδη με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή.
Από την πλευρά της ιδιοκτησίας οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η έκδοση της εφημερίδας θα συνεχιστεί κανονικά και ότι σύντομα θα μετακομίσουν στα νέα τους γραφεία.
Να σημειωθεί ότι μετά την εξαγορά του τίτλου από τις τράπεζες ο κ. Σαββίδης είχε αναθέσει την έκδοση και το management στον όμιλο 24Media του κ. Μάρη και ο ίδιος απλώς πλήρωνε τις οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησης.
Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, όμως, είχαν διαφανεί τα πρώτα σύννεφα στη συνεργασία καθώς οι χαμηλές κυκλοφορίες του ημερήσιου φύλλου (όταν έκλεισε στα χέρια του Φώτη Μπόμπολα ήταν περίπου 8.000 πανελλαδικά και όταν ξανάνοιξε δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις 3.000 φύλλα, περίπου) σε συνδυασμό με την απόλυτη στήριξη στην κυβέρνηση προφανώς δεν ικανοποιούσαν την πλευρά Σαββίδη που είχε ζητήσει να αποκτήσει λόγο και στο δημοσιογραφικό περιεχόμενο.
Ορισμένοι πάντως υποστηρίζουν ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η υποστήριξη της εφημερίδας στις κυβερνητικές θέσεις για το Σκοπιανό, που ο κ. Σαββίδης ως «μακεδονάρχης» δεν μπορούσε να αποδεχθεί.