Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

«Χρυσός» και με τη βούλα – Βραβείο εταιρικής υπευθυνότητας στην «Ελληνικός Χρυσός»

Μια διάκριση… ανάλογη του ονόματός της έλαβε η «Ελληνικός Χρυσός» καθώς απέσπασε το χρυσό βραβείο του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, το οποίο εδώ και οκτώ χρόνια επιβραβεύει την εταιρική υπευθυνότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί τον κορυφαίο στο είδος του, με τις μεγάλες εταιρείες να συναγωνίζονται πολύ σκληρά για τη διάκριση, καθώς τα μεγέθη όλων των συμμετεχόντων είναι τόσο μεγάλα που δεν επιτρέπουν… χαριστικές βραβεύσεις όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλες διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης, υπάρχουν πέντε επίπεδα διάκρισης των επιδόσεων ενός οργανισμού:  Diamond, Platinum, Gold, Silver και Bronze.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρης Δημητριάδης τόνισε την αταλάντευτη δέσμευση και στρατηγική της εταιρείας να προχωρήσει στις προγραμματισμένες επενδύσεις στη Χαλκιδική προστατεύοντας παράλληλα τον φυσικό της πλούτο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός και ένα μικρό βίντεο με στιγμιότυπα από την βράβευση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

“Κυρίες και Κύριοι,

Πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης  για το ρόλο του και την προσφορά του στην ανάδειξη της εταιρικής υπευθυνότητας  όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται με εντυπωσιακή επιτυχία. 

Ως ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΧΡΥΣΟΣ είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα και θέλω από καρδιάς να  εκφράσω ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ για την αναγνώριση της συνεισφοράς μας στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης.
Κάθε χρόνο τα πάμε καλύτερα, ξεκινώντας από το χάλκινο βραβείο πρόπερσι, το αργυρό πέρυσι και τώρα έχουμε την εξαιρετική τιμή να παίρνουμε το χρυσό. Όνομα και πράγμα που λένε…

Η μεγάλη τιμή είναι για μας και μεγάλη ευθύνη. Η βράβευση αυτή, μας ενθαρρύνει  να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη θετική συνεισφορά μας στην κοινωνία και την οικονομία που φιλοξενεί την επένδυσή μας.

Αυτή είναι μια στρατηγική  επιλογή μας και με βάση αυτή, προχωράμε αταλάντευτα. Μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας και προκλήσεων, παρά τις μικρές και μεγάλες αντιξοότητες, εμείς έχουμε και τη βούληση και το σχέδιο και τα αποτελέσματα για να εκπροσωπούμε μια υποδειγματική επένδυση με θετικό πρόσημο στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον που μας φιλοξενεί.

Οδηγός μας είναι η δέσμευσή μας για την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία, βελτίωση και ανάδειξη της περιοχής της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.Αυτή η δέσμευση έχει εκφραστεί έμπρακτα. Ο χώρος είναι πρωταρχικός πόρος και πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση και φειδώ, μέσα από μια ολοκληρωμένη διαχείριση για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Κι αυτό κάνουμε με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά προγράμματα που ελαχιστοποιούν το αποτύπωμα των δραστηριοτήτων μας.

Ο χώρος πρέπει όμως να είναι και οικονομικά ζωντανός γιατί  αυτόν ζουν άνθρωποι. Είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο ενός τόπου.

Γι αυτό και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων μας προέρχεται από την περιοχή. Και είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Μεριμνώντας καθημερινά για την ασφάλειά τους, την υγεία τους, τις ανάγκες τους, την εκπαίδευσή τους. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Όπως επίσης βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε ανάγκη των κατοίκων της περιοχής, δημιουργώντας υποδομές, αναπληρώνοντας πολλές φορές το κράτος που είτε δεν θέλει , είτε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Με χαρά το κάνουμε εμείς.
Ταυτόχρονα δημιουργούμε ευκαιρίες και στηρίζουμε προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να αναδείξουν τα πλεονεκτήματά τους και να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους με βιώσιμο τρόπο.

Είμαστε περήφανοι για το έργο που κάνουμε και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτούς τους τρεις πυλώνες του προγράμματός μας για την εταιρική κοινωνική ευθύνη: το περιβάλλον, τους εργαζόμενούς μας και την κοινωνία.

Το επενδυτικό μας σχέδιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ενισχύει και θα συνεχίσει να ενισχύει την συνεισφορά μας στον τόπο μας, στους ανθρώπους μας και στην χώρα μας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είναι κομμάτι της Ελλάδας, συνεχίζει να παράγει και να δημιουργεί υπεραξία εδώ, στην χώρα μας. Μια πραγματικά «χρυσή υπεραξία», η οποία για την Ελλάδα μας έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.

Σας ευχαριστώ θερμά”

 

Δείτε το βίντεο από την απονομή:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων