Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Χριστουγεννιάτικο δέντρο 80.000 ευρώ δώρισε η Ρωσία στο Παρίσι

Τα χρήματα που συγκέντρωσαν φέτος οι τοπικές επιχειρήσεις γύρω από την περίφημη «Νotre Dame De Paris» δεν αρκούσαν για την αγορά του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου που στολίζεται στην περιοχή.

Τη λύση στο πρόβλημα έδωσε, σύμφωνα με το protothema.gr, η Ρωσία, που προσφέρθηκε να δωρίσει ένα δέντρο ύψους 25 μέτρων και αξίας 80 χιλιάδων ευρώ.

Πάντως, η διεύθυνση της Παναγίας των Παρισίων έσπευσε να χαιρετίσει την προσφορά της Μόσχας που πράγματι την έβγαλε από μία δύσκολη θέση. Από την πλευρά της, η ρωσική κυβέρνηση αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της σχετικά με τη χορηγία:

«O δήμαρχος της Μόσχας και η ρωσική κυβέρνηση προσφέρουν όλο χαρά ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα κοσμεί τον καθεδρικό ναό. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στηρίζει επίσης την ιδέα αυτή. Το δέντρο έφτασε στο Παρίσι μαζί με τις καλύτερες ευχές της Μόσχας σε όλους τους Γάλλους πολίτες. Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση αγάπης, αλληλεγγύης και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των Χριστιανών. Δεν θέλουμε απλά να γίνει παρανόηση και να θεωρηθεί ότι το δώρο μας έχει σχέση με την πολιτική».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων