Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Π.Ν.Αβραμόπουλου

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Με την ευκαιρία της έλευσης της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, σας εύχομαι ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του θεανθρώπου, να ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές μας, από την οδυνηρή οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κυρίως κρίση που υφιστάμεθα και να αποτελέσει έναυσμα δημιουργικής ανασυγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας. Τα έξι χρόνια εφαρμογής του δυσώνυμου μνημονίου, αποδόμησαν πλήρως τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό και κατέστησαν την πατρίδα μας κρανίου τόπου.

Ενώ η πολιτική μας τάξη, απεδείχθη αδύναμη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξει ένα πειστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Υφιστάμεθα δυστυχώς τις δυσπλασίες του μεταπολιτευτικού πολιτικού μας συστήματος, που βουτηγμένο στην ιδιοτέλεια, αλλά και με τραγική ένδεια οραμάτων για την Ελλάδα, δεν μπόρεσε να δρομολογήσει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας. Πολύ περισσότερο δε, να αναδείξει νέους, έντιμους και ικανούς ανθρώπους, που με δημοκρατικό ήθος, αλλά και ευγενές-πατριωτικό όραμα για τον τόπο, θα μπορούσαν να του δώσουν ελπίδα και αναπτυξιακή προοπτική.

Όμως, η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Όπως και το 1941-44, υπήρξε γερμανική κατοχή, αλλά οι Έλληνες δεν την αποδέχτηκαν ηθικά ποτέ και την αποτίναξαν. Αναγεννημένοι απο την ευλογία του Χριστού και αντλώντας δυνάμεις από τις κλασικές αξίες αρετής των ελλήνων – αλληλεγγύη, φιλότιμο, φιλοπατρία – θα απεγκλωβίσουμε την χώρα απο τις θανατηφόρες ατραπούς του μνημονίου και θα την επανατροχιοδρομήσουμε και πάλι στην λεωφόρο της ευημερίας.

Η παρακαταθήκη του Νικολάου Πλαστήρα είναι επιτακτική «Την Ελλαδα απο τα αυτί θα την πιάσουμε και θα την σώσουμε θέλει δεν θέλει»!  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, αγαπημένοι μου συμπατριώτες. Ο καινούριος χρόνος 2017, να είναι εποικοδομητικός, να σας χαρίσει Υγεία, ηθική ευημερία και κάθε καλό στο αρχοντικό σας.

Με βαθύβλυστη αγάπη,

*Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας και Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων