Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Yποχωρεί ο χιονιάς-Τι καιρό θα κάνει σε όλη την χώρα

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα, στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά 8 και το πρωί τοπικα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά.

Παγετός προβλέπεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απά -1 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία απο -5 (μειον 5) εως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απο 5 εως 14 βαθμους Κελσιου. Στην Ήπειρο απο -2 (μειον 2) εως 11 βαθμους Κελσιου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία (ιδιαίτερα στο Πήλιο), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, ακ’ομη και σε πεδινές περιοχές (άνω των 300 μέτρων) τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και νωρίς το πρωί στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 εως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και τα ορεινά των Κυκλάδων που από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βορειοι 6 με 7 και στα ανατολικα 8 μποφορ με βαθμιαια εξασθενηση απο το απογευμα.
Θερμοκρασία: άπο 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα νότια 8 και το πρωό τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια στα γύρω ορεινά και πιθανόν στα βόρεια (πάνω από τα 300 μέτρα) τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 εως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται το πρωί της Κυριακής, στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά 8 και το πρωί τοπικα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά.
Παγετός προβλέπεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Αναλυτική η πρόγνωση της ΕΜΥ: Μακεδονία, Θράκη Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: απά -1 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία απο -5 (μειον 5) εως 8 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: απο 5 εως 14 βαθμους Κελσιου.
Στην Ήπειρο απο -2 (μειον 2) εως 11 βαθμους Κελσιου. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία (ιδιαίτερα στο Πήλιο), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, ακ’ομη και σε πεδινές περιοχές (άνω των 300 μέτρων) τις πρωινές ώρες.
Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και νωρίς το πρωί στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 0 εως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και τα ορεινά των Κυκλάδων που από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι: βορειοι 6 με 7 και στα ανατολικα 8 μποφορ με βαθμιαια εξασθενηση απο το απογευμα. Θερμοκρασία: άπο 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα νότια 8 και το πρωό τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Αττική Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια στα γύρω ορεινά και πιθανόν στα βόρεια (πάνω από τα 300 μέτρα) τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλονίκη Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 εως 10 βαθμούς Κελσίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων