Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Yποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης και ο Πούτιν

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία προμηθεύει με όπλα το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης, γιατί «προωθεί ενεργά τη διευθέτηση των διαφορών που προκύπτουν στον κόσμο».

Η ομάδα που ονομάζεται «The International Academy of Spiritual Unity and Cooperation of Peoples of the World» δεν αναφέρθηκε στις βιαιότητες στην Τσετσενία, αλλά ούτε στον πόλεμο στη Γεωργία, παρά τόνισε τη συμβολή του Ρώσου προέδρου στην αποφυγή του πολέμου στη Συρία.

Πρόκειται για μία ομάδα ακτιβιστών, που αναγνώρισε στο πρόσωπο του πρώην πράκτορα της KGB τον απόλυτο υπερασπιστή της ειρήνης και τον πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης.

Συγκεκριμένα, η επιστολή έγραφε το εξής: «Ως ηγέτης ενός από τα μεγαλύτερα κράτη του κόσμου, ο Βλαδιμίρ Πούτιν μάχεται όχι μόνο για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη χώρα του, αλλά προωθεί ενεργά τη διευθέτηση των διαφορών που προκύπτουν στον κόσμο».

Ρώσοι καλλιτέχνες εξέφρασαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Πούτιν συγκρίνοντάς τον με τον Μπάρακ Ομπάμα που έλαβε το Βραβείο Νόμπελ το 2009.

Η ομάδα είναι ανάμεσα στις συγκεκριμένες που έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προτάσεις για το Νόμπελ Ειρήνης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων