Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Υεμένη: Οι Χούτι δολοφόνησαν τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ

Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών υποστηρικτών του με τους πρώην συμμάχους του.

Την είδηση που μετέδωσε πρώτα ο ραδιοσταθμός των ανταρτών Χούτι της Υεμένης, επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών.

Επίσης, σύμφωνα με το Al Arabiya TV, πηγές στο κόμμα του Σάλεχ επιβεβαίωσαν ότι είναι νεκρός, παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του κόμματος είχε διαψεύσει την είδηση τονίζοντας πως εξακολουθεί να ηγείται των δυνάμεών του στις συγκρούσεις με τους Χούτι στην πρωτεύουσα Σαναά.

Ο θάνατός του έγινε γνωστός ύστερα από πρωινές αναφορές ότι οι Χούτι είχαν ανατινάξει το σπίτι του στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά. Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει σκληρές εικόνες που δείχνουν τη σορό ενός άνδρα που μοιάζει στον Σάλεχ.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι ζήτησε από τα στρατεύματά του να ανακαταλάβουν την Σανάα με τη στήριξη του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού, ανακοίνωσε σήμερα ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

«Ο πρόεδρος έδωσε διαταγή στον αντιπρόεδρό του Άλι Μόχσεν αλ Άχμαρ που βρίσκεται στη Μάριμπ (ανατολικά της Σανάα) να ζητήσει από τα στρατεύματά του να κατευθυνθούν προς την πρωτεύουσα», που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η επιχείρηση ονομάστηκε «Σανάα η αραβική».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων