Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Υεμένη:Τουλάχιστον 35 άνθρωποι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του αραβικού συνασπισμού

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι, ή 46 κατά άλλες πηγές, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός ξενοδοχείου σε μια περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες Χούτι έξω από τη Σανάα, πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσε ένας γιατρός, ενώ ένας εκπρόσωπος του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού επεσήμανε ότι ο βομβαρδισμός είχε στόχο τους σιίτες αντάρτες.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, που πολεμά τους Χούτι εδώ και δύο χρόνια, σημείωσε ότι «ένας νόμιμος, σημαντικός στρατιωτικός στόχος» επλήγη στην περιοχή Άρχαμπ, βόρεια της Σανάα. «Αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν μέλη μιας ένοπλης οργάνωσης ανταρτών», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους Χούτι.

Η στέγη του ξενοδοχείου κατέρρευσε, ενώ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Masira το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι επικαλούμενο τον κυβερνήτη της Σανάα, τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για μαχητές ή αμάχους.

Ο Γεχία Χουσέιν, ένας διασώστης, δήλωσε ότι «οι Σαουδάραβες και Αμερικανοί εχθροί» έβαλαν στο στόχαστρό τους το ξενοδοχείο, στο οποίο βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν 35 πτώματα καθώς και ανθρώπινα μέλη στα ερείπια, πρόσθεσε. «Υπάρχουν τουλάχιστον 13 τραυματίες και τα υπόλοιπα θύματα είναι κάτω από τα συντρίμμια», σημείωσε ο ίδιος.

«Η διοίκηση του συνασπισμού έλεγξε τις πληροφορίες μέσω των πηγών της, οι οποίες επιβεβαίωσαν την άφιξη μιας ομάδας ένοπλων ανταρτών σε ένα από τα κτίρια», δήλωσε ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλκι εκπρόσωπος του συνασπισμού.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ επέκρινε τις αεροπορικές επιδρομές του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού στην Υεμένη, περιλαμβανομένης και αυτής εναντίον ενός σπιτιού όπου βρίσκονταν παιδιά, επισημαίνοντας ότι επιδεικνύουν «ασέβεια» προς την ασφάλεια των αμάχων.

Ο αραβικός συνασπισμός αρνήθηκε ότι στοχοθέτησε το σπίτι αυτό, αφού ένας αξιωματούχος της Υεμένης δήλωσε ότι εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων