Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Yeni Safak: Πρόκληση το στεφάνι Δένδια στο Μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Στο σημείο να χαρακτηρίσουν πρόκληση την κίνηση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Ερεβάν, έφθασε η τουρκική πλευρά.

Συγκεκριμένα, για «πρόκληση» έκανε λόγο η Yeni Safak γράφοντας ούτε λίγο ούτε πολύ οτι η κίνηση αυτή δημιουργει νέα ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Πριν το επίσημο πρόγραμμα και τις συναντήσεις του με τους Αρμενίους Αξιωματούχους ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915, κατέθεσε στεφάνι και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.

Στη συνέχεια αναχώρησε για την εδρα της αρμενικής κυβέρνησης όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Ζοχράμπ Μνατσακανιάν και τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.

Να σημειωθεί μόλις πριν λίγες ώρες η Τουρκία είχε υποβάλλει τον Νίκο Δένδια και την ελληνική διπλωματική αποτολή που είχε επισκεφθεί το Ιράκ, σε ένα απίστευτο καψώνι, υποχρεώνοντάς τους να κάνουν κύκλους στον αέρα με το κυβερνητικό αεροσκάφος επί 20 λεπτά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων