Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Youthgov: Οι Έλληνες νέοι οι πιο δυσαρεστημένοι με την Ε.Ε.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την Ελλάδα στην τελευταία δημοσκόπηση του Youthgov για λογαριασμό του ιδρύματος ΤUI. Συγκεκριμένα οι Έλληνες νέοι είναι οι πιο δυσαρεστημένοι με την Ε.Ε. με το ποσοστό να αγγίζει το 59% των ερωτηθέντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έρευνα συμμετείχαν 6000 νέοι μεταξύ 16 και 26 ετών από την Ελλάδα, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Μεγάλη Βρετανία, και η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 16 Φεβρουαρίου και 3 Μαΐου.

Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για στο γεγονός πως για τους νέους της Ελλάδας, η ΕΕ χαρακτηρίζεται από έλλειμμα στο θέμα της ελευθερίας, της ευημερίας και της οικονομικής επιτυχίας, ενώ στα αξιοσημείωτα της έρευνας συμπεριλαμβάνεται και η πεποίθηση πως αφενός σε επίπεδο ΕΕ, το ποσοστό δυσαρέσκειας ανέρχεται σε 64 (σσ. το 87% των Ελλήνων, το 76% των Ιταλών και το 74% των Ισπανών είναι δυσαρεστημένο με την εθνική τους κυβέρνηση), και αφετέρου πως σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Πολωνία και την Ιταλία περιγράφουν, τουλάχιστον, εν μέρει τους εαυτούς τους ως Ευρωπαίους.

Σχετικά με το ζήτημα της κρίσης και το κατά πόσο υπάρχει ελπίδα για το μέλλον, η πλειοψηφία των νέων στη Γερμανία, στη Πολωνία και στη Βρετανία εκτιμούν ότι η  οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει ξεπερασθεί, με το 72% των Ελλήνων και το 54% των Ιταλών διαφωνούν, ενώ το 21% των νέων Ελλήνων εμφανίζεται πολύ αισιόδοξο για το μέλλον του και το 51% κάπως αισιόδοξο έναντι 17% και 53% αντίστοιχα στην ΕΕ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων