Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Υπ. Πολιτισμού για την καταστροφή Phylax: «Το σκοτάδι δεν είναι χρώμα. Είναι το τέλος όλων των χρωμάτων»

Ανακοίνωση για τον βανδαλισμό και τις ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στο πολυσυζητημένο πλέον γλυπτό “Phylax” που βρίσκεται στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο “καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πράξη βανδαλισμού κατά του γλυπτού Phylax του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης στην είσοδο της πόλης του Παλαιού Φαλήρου, καθώς και εκείνους που προσπαθούν να αντλήσουν κέρδη από το φανατισμό και υπεραξία από τις πράξεις μίσους και εκφοβισμού”.

Παρακάτω επισημαίνεται:

“Η ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας είναι βασικές προϋποθέσεις για κάθε δημοκρατία. Ο δημόσιος διάλογος, η ειρηνική διαφωνία και η διαλεκτική σχέση των αντιθέτων αποτελούν βασικοί πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού και κληροδότημα προς ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπιλώσει αυτή την μοναδική προσφορά στην παγκόσμια κληρονομιά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού στέκει ως εγγυητής της ελευθερίας της έκφρασης και ως προστάτης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Δίπλα στους καλλιτέχνες και τα δημιουργήματά τους, δίπλα στο διαφορετικό και το καινούργιο, την παράδοση και την καινοτομία”.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού καταλήγει:

“Το σκοτάδι δεν είναι χρώμα. Είναι το τέλος όλων των χρωμάτων”.​

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων