Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Υπάρχουν και καλά νέα στην αγορά

Μέχρι μερικά χρόνια πριν η ιδέα να ασχοληθεί κανείς με την αγορά της μπίρας φάνταζε ως μάλλον τρελή και στην πράξη ανεφάρμοστη. Η παντοκρατορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας δεν άφηνε και πολλά περιθώρια. Μάλιστα εδώ και έτη η ίδια ελέγχεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για πιθανές πρακτικές που στόχο είχαν να μην μπορέσει να σηκώσει κανείς κεφάλι στη συγκεκριμένη αγορά , για να το πούμε έτσι σε απλά ελληνικά. Αλλά αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο, το οποίο δεν έχει ακόμη διαβαστεί, αφού η πολυαναμενόμενη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής, αναμένεται ακόμη…

Οι απόπειρες δεν έλειψαν με πολλές μικροζυθοποιίες να αναζητούν μια θέση στον ήλιο. Και δεν είναι λίγες αυτές που τα κατάφεραν, αποδεικνύοντας ότι άμα έχεις σωστό προϊόν και μεράκι, όλα είναι πιθανά.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό, είναι η περίπτωση της Fix η οποία χάρη στη συστηματική προσπάθεια του επιχειρηματία Γιάννη Χήτου, διεκδικεί με σημαντικές αξιώσεις ολοένα και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς. Κι όχι μόνον αυτό αλλά έχει αποκτήσει και εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 10 χώρες.

Και μόλις τούτες τις ημέρες γνωστοποιήθηκε ότι η παραγωγός Ολυμπιακή Ζυθοποιία, εξασφάλισε την παρουσία και των δύο σημάτων της FIX Hellas και FIX Dark στο σύνολο της βρετανικής αγοράς μέσω της σύναψης στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία European Food Brokers (EFB) για το κομμάτι της λιανικής.

Αυτό ήταν πραγματικά μια καλή είδηση, που έρχεται να προστεθεί σε μια πλειάδα καλών νέων που προέρχονται από μη κολοσσούς του κλάδου των τροφίμων κι όχι μόνο, που δημιουργούν μια κάποια αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα. Ίσως γιατί οι μικρές συμφωνίες αθροιστικά κάνουν τα μεγάλα deals…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων