Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

ΥΠΕΞ: Τιμούμε, αναστοχαζόμαστε και δρούμε για τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

«Σήμερα, 27 Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, τιμούμε, αναστοχαζόμαστε και δρούμε για τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

«Αποτελεί υποχρέωσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό που συνέβη στην Ευρώπη μόλις πριν οκτώ δεκαετίες. Να αναρωτηθούμε, όπως έκανε ένας από τους πρώτους επιζώντες του Ολοκαυτώματος που έγραψε την απάνθρωπη εμπειρία του, ο Primo Levi, “αν αυτός είναι ο άνθρωπος”», προσθέτει.

«Δυστυχώς σήμερα, η μνήμη του Ολοκαυτώματος χάνεται. Ένας Ευρωπαίος στους είκοσι δεν έχει ακούσει ποτέ για το Ολοκαύτωμα»,΄σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών και τονίζει: «Παράλληλα αναδύονται νέες απειλές. Η ρητορική μίσους, ο ρατσισμός, οι διακρίσεις, ο αντισημιτισμός, η άρνηση του Ολοκαυτώματος».

«Υποχρέωσή μας είναι να υψώσουμε ένα τείχος ενάντια στις απειλές αυτές. Να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην εκπαίδευση», επισημαίνει το ΥΠΕΞ και καταλήγει: «Αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, τις οποίες θα συνεχίσουμε να προβάλουμε».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων