Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Υποχώρηση του Bitcoin στα 36.432 δολάρια και η απομάκρυνση του Elon Musk

Νέα πτώση καταγράφεται στην τιμή του Bitcoin. Το πρωί της Παρασκευής, ο Elon Musk δημοσίευσε ένα tweet που έδωσε τροφή στις φημολογίες πως η απόσταση του από το κρυπτονόμισμα μεγαλώνει.

Πολύ σύντομα το Bitcoin υποχώρησε σχεδόν 6%, στα 36.432 δολάρια και την ίδια πορεία ακολούθησαν και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ανάρτησε tweet που περιείχε ένα meme σχετικά με ένα ζευγάρι που χώρισε με το hashtag #Bitcoin και ένα emoji ραγισμένης καρδιάς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που tweets της Musk σχετικά με την αγορά crypto επιδρούν στην αγορά. Τον Μάιο είχε δηλώσει ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής λόγω ανησυχιών για την ενέργεια που απαιτεί η εξόρυξή του. Η ανακοίνωση αυτή αφαίρεσε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία από ολόκληρη την αγορά των κρυπτονομισμάτων μέσα σε μια ημέρα.

Το Bitcoin καταγράφει μια χρονιά υψηλών διακυμάνσεων, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ άνω των 64.000 δολαρίων τον Απρίλιο, για να καταβαραθρωθεί στα 30.000 δολάρια τον Μάιο. Σήμερα καταγράφει πτώση άνω του 40% από το υψηλό όλων των εποχών.

Να σημειωθεί πως ανάλυση της JP Morgan που δημοσιεύθηκε μέσα στην εβδομάδα αναφέρει πως οι θεσμικοί επενδυτές δεν τοποθετήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα κατά την πτώση του Bitcoin, κάτι που δείχνει πως τιμές του κρυπτονομίσματος ενδέχεται να υποχωρήσουν περαιτέρω.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων