Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Υπόθεση Γιακουμάκη: Διαγραφή από τη σχολή των 3 από τους 7 εμπλεκόμενους

Οι τρεις από τους επτά εμπλεκόμενους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής στην οποία φοιτούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, διεγράφησαν από τη σχολή χωρίς πτυχίο.

Ο Ελεύθερος Τύπος έγραψε ότι ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο προς τη Σχολή με το οποίο ενημέρωνε επίσημα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν εφτά φοιτητές με συνέχεια να συνεδριάσει ο Σύλλογος Καθηγητών στης Σχολής στα Ιωάννινα και να χαρακτηρίσει τη διαγωγή τους «επίμεμπτη», επιβάλλοντάς τους κυρώσεις.

Τρείς από αυτούς έφυγαν από τη σχολή χωρίς πτυχίο παρότι είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία. Για τους υπόλοιπους τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι εξακολουθούν να σπουδάζουν στη Σχολή, ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να μην ξαναμείνουν στην Εστία, όπου φέρονται να έγιναν οι βασανισμοί εις βάρος του 20χρονου Βαγγέλη.

Πληροφορίες της εφημερίδας από δικαστική πηγή, αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση από κοινού δεν είναι πέντε, όπως είχε ειπωθεί αρχικά, αλλά εφτά φοιτητές. Παράλληλα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι», το οποίο αντιστοιχεί με τη δίωξη κατά αγνώστου. Οι ίδιες; Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία που αφορούν τους βασανισμούς που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης υπέστη αλλά όχι σχετικά με το θάνατό του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων