Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Υπόθεση Novartis: Επτά ώρες κατέθετε ο Λοβέρδος στην ειδική ανακρίτρια

Σχεδόν επτά ώρες διήρκεσε η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που ερευνά το πώς στήθηκε η σκευωρία της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εισέφερε στοιχεία στην έρευνα για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που ισχυροποιούν τη θέση ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.

Η κατάθεση του κ. Λοβέρδου αριθμεί περισσότερες από 20 σελίδες και μεγάλο μέρος της επικεντρώθηκε στη στοιχειοθέτηση της έννοιας του δόλου στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:

«Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία Ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ορισθεί το πότε θα καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που έχουν στραφεί με μηνύσεις για τη στοχοποίησή τους με φόντο την υπόθεση Novartis.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων