Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Υποθήκη το νησί του βάζει ο Μπράνσον για να σώσει τη Virgin Atlantic

Κρατική ενίσχυση με τη μορφή δανείου ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών ζητά ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Virgin Atlantic η οποία λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός κινδυνεύει με κατάρρευση.

Το βρετανικό δημόσιο αρνήθηκε να εγκρίνει το πρόγραμμα διάσωσης της εταιρείας και ο Μπράνσον, του οποίου η προσωπική περιουσία υπολογίζεται σε 4,7 δισ. λίρες προσφέρει ως εγγύηση ιδιωτικό του νησί στην Καραϊβική λέγοντας ότι θα μπορούσε να το βάλει υποθήκη ώστε να σώσει όσες περισσότερες θέσεις εργασίας μπορεί για να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας.

Ο 69χρονος Μπράνσον είναι ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας και ζει στο ιδιωτικό του νησί στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.

Πάντως, το αίτημά του αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι αντί να χρησιμοποιήσει την τεράστια προσωπική του περιουσία, προσπαθεί να «αρμέξει» τους φορολογούμενους, όπως τόνισε και Εργατικός Τζον ΜακΝτόνελ, πρώην σκιώδης υπουργός Οικονομικών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων