Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Υποτιμήσεις

Γράφει ο Κώστας Δημ.Χρονόπουλος
(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Αποφύγαμε όντως την υποτίμηση, όντας εντός ευρώ (όπως πολλοί της συγκυβέρνησης – και όχι μόνον- διατείνονται ή, και κομπάζουν); Θεωρητικά ναι. Πρακτικά όμως όχι.

Δεδομένου ότι υποστήκαμε μια διαφορετική, επώδυνη, ύπουλη μακροχρόνια υποτίμηση, την οποία – χάριν ευφημισμού, και εφησυχασμού, αποκαλούν: «Εσωτερική Υποτίμηση».

Το βέβαιον είναι ότι η δραστική περικοπή εισοδημάτων (Συντάξεων, μισθών, δώρων, επιδομάτων, επικουρικών κ.α) είναι χειρότερη από μια εφάπαξ υποτίμηση.
Διαρκεί πολύ – άγνωστον για πόσο – και έχει ευρύτητα απροσδιόριστη, χαίνουσα. Μπορεί πχ να χωρέσει – άνετα την επιβολή μεγάλων, αδικαιολόγητων αυξήσεων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας πχ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ. Αλλά και φιλολαϊκών ανακουφιστικών επιβαρύνσεων όπως: το χαράτσι, ο ΕΝΦΙΑ, και ό,τι άλλο αρρωστημένο, άσπλαχνο μέτρο των νοσηρών εγκεφάλων των μανδαρίνων. Παράλληλα, πατάσεται το λαθρεμπόριο, τα καρτέλ, οι μεσάζοντες με γελοίους τρόπους και άνοδο τιμών των προϊόντων!.
Τελικά δεν έχουμε φοροκαταιγίδα, κεφαλικούς φόρους, αλλά…… Αποκεφαλιστικούς φόρους!!!.

HTML tutorial

Ας πάρουμε ένα, χαρακτηριστικό, παράδειγμα: το χαράτσι. Ο κος Συγκυβερνήτης το είχε επιβάλλει για μικρό- ετήσιο – χρονικό διάστημα αρχικά.

«Ουδέν όμως μονιμότερο του προσωρινού».

Ο φόρος μακροημέρευσε, αγκαλιάστηκε, με πάθος, από του κο Συνπρωθυπουργό (Σ.Σ για να μη χαθεί η εξουσία) και – με ενωμένες πλέον τις φιλολαϊκές δυνάμεις τους – αποφάσισαν να τον διαιωνίσουν, ενσωματώνοντας τον (με άλλους φόρους) στον ΕΝΦΙΑ (!).

Αν κάποιος συνυπολογίσει όλες τις απώλειες εισοδήματος, την επιβολή αβάσταχτων φόρων, τις περικοπές, την αυξημένη συμμετοχή στα φάρμακα κ.α, τότε καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πολλές τάξεις (Μη ευγενείς φυσικά, όπως πχ εκείνη των εξουσιαστών ή των συγγενών και φίλων τους υπαλλήλων διορισμένων στη Βουλή) συμπολιτών μας υπέστησαν μειώσεις από 40 έως και 65% !!!….

Αλήθεια αν υπήρχε τρόπος να γίνει μια εφάπαξ υποτίμηση, πόσο άραγε θα ήταν; 10,20,30%;

Και κάτι στο οποίο οι λαλίστατοι κομματικοί παράγοντες, άλλα και τα αβανταδόρικα τους ΜΜΕξαπάτησης, αποφεύγουν (από ευπρέπεια;) να αναφερθούν:
Διεθνώς – και πρακτικώς – οι υποτιμήσεις γίνονται άπαξ, δις, τρίς το πολύ.

Ετούτη εδώ η ΦΡΟΡΟΒΙΟΣ (= φθείρει το βιός) ύπουλη, ανέντιμη, κατάπτυστη «Εσωτερική Υποτίμηση» θα διαρκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα (!).

Υ.Γ Δυστυχώς έχει, διαχρονικά και βάρβαρα υποτιμηθεί (από τους εξουσιαστές μας) η νοημοσύνη μας.

Όταν κάποτε (άμποτε) οι ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ σηκώσουν κεφάλι, τότε θα γίνει η δέουσα αποτίμηση, η απόδοση ευθυνών, η επιβεβλημένη τιμωρία, η υποτίμηση, απομείωση, απαξίωση, περιθωριοποίηση όλων των θρασύδειλων τολμητιών οι οποίοι διαχρονικά μας υποτιμούν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων