Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Υπουργοί για καταγγελίες Πανούση: Μυθιστόρημα που δεν έχει ενδιαφέρον

Για μυθιστόρημα και καταγγελίες που δεν έχουν ενδιαφέρον εφόσον δεν είναι πλέον υπουργός ο κ. Πανούσης κάνουν λόγο οι υπουργοί, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Γράφει ένα μυθιστόρημα και εχει καταθέσει τα ονόματα στον συμβολαιογράφο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε ερώτηση δημογράφων κατά πόσον έχουν βάση οι καταγγελίες Πανούση.

Για το ίδιο θέμα, η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σημείωσε ότι η πολιτική της άποψη είναι πως αυτές οι καταγγελίες έχουν ενδιαφέρον όταν κάποιος είναι υπουργός.

«’Οταν έχει φύγει από υπουργός, δεν με ενδιαφέρουν οι καταγγελίες αυτές», ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου, για να προσθέσει ότι είναι ζήτημα που θα ερευνήσει η δικαιοσύνη.

HTML tutorial

«Αστυνομικές ιστορίες» ήταν το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα.

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Φώφη Γιώτακη), την οργή του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η «περιφορά των εξαιρετικά σοβαρών καταγγελιών» του πρώην υπουργού Γ. Πανούση, στον οποίο εμμέσως πλην σαφώς αποδίδουν και τη διασπορά «διαλόγων» στα μέσα ενημέρωσης.

«Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη Δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει ”διαλόγους” στα μέσα ενημέρωσης» τονίζει σε χθεσινοβραδινή δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, η οποία υπενθυμίζει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, λέγοντας επίσης:

«Πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται. Είμαι βέβαιη ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης».

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων που έχουν να κάνουν με την πρωτοβουλία του πρώην υπουργού να δημοσιοποιήσει αρχικά τις καταγγελίες χωρίς να έχει ήδη ενημερώσει τη Δικαιοσύνη.

Χθες ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης, στη σύντομη (15λεπτη) επίσκεψή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε γραπτά στοιχεία και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες «με ονόματα και διευθύνσεις» γι’ αυτούς που φέρονται να τον απειλούσαν και να επιδίωκαν την πολιτική και φυσική του εξόντωσ.

Κι ενώ η εισαγγελέας ΑΠ Ευ. Κουτζαμάνη θα μελετήσει τις επόμενες ημέρες τα στοιχεία για να καταλήξει τι είδους έρευνα και σε ποιον θα την παραγγείλει, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υποβάθμισε ουσιαστικά τα καταγγελλόμενα από τον πρώην συνάδελφό του, τονίζοντας ότι «δεν μου έκανε αναφορές σε περιστατικά με τρόπο αποδείξιμο» και αποκάλυψε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές αλλά αισθάνεται ασφαλής και συνέχισε τη δουλειά του.

Τα «κόκκινα» δάνεια στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου
Τον «χάρτη» με τα προαπαιτούμενα και τον στόχο που η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως βασικό και αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας θα παρουσιάσει σήμερα στα στελέχη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τους υπουργούς του πιστή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος των συγκεκριμένων δράσεων.

Στο τραπέζι του υπουργικού αναμένεται να τεθεί το θέμα των «κόκκινων» δανείων που αποτελεί τη βασική προτεραιότητα όπως αυτή οριοθετήθηκε στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αλλά και το προσφυγικό.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε μετά το Eurogroup χθες ότι η ελληνική πλευρά έχει μία εβδομάδα για να ολοκληρώσει τα υπόλοιπα θέματα του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων υποστηρίζοντας πως «κατά κάποιο τρόπο» η κυβέρνηση είναι θύμα της επιτυχίας της καθώς οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, «αναμένουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα από τώρα», διάστημα κατά το οποίο η ελληνική πλευρά πρέπει να ολοκληρώσει τα εναπομείναντα θέματα του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

πηγή: Έθνος

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων