Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζάκυνθος: Οι γονείς του άτυχου αμερικανού τουρίστα σπάνε τη σιωπή τους για την άγρια δολοφονία

Οι γονείς του Bakari Jaward Henderson, του 22χρονου Αμερικανικού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις 7 Ιουλίου στη Ζάκυνθο, έσπασαν τη σιωπή τους και μίλησαν για τη δολοφονία του γιου τους στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Η μητέρα του άτυχου νεαρού, Jill, και ο ο πατέρας του, Phil Henderson είπαν ότι ο γιος τους αισθανόταν πιο άνετα στο εξωτερικό από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θεώρησε ότι ήταν πιο ασφαλές για εκείνον να είναι στην Ευρώπη και στο εξωτερικό (από ότι στις ΗΠΑ)» είπε η Jill αναφερόμενη στα πρόσφατα κρούσματα ρατσιστικής βίας κατά Αφροαμερικανών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην Αμερική.

Η παρουσιάστρια Gayle King στάθηκε στην τραγική ειρωνεία πίσω από τον θάνατο του 22χρονου νεαρού, ο οποίος κατέφυγε στο ελληνικό νησί για να γλιτώσει τη βία και τελικά ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.

Η οικογένεια του ανέφερε πως ο 22χρονος βρισκόταν στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πρότζεκτ, σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινούσε δική του σειρά ρούχων.

Υπενθυμίζεται ότι ο τσακωμός που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του Bakari Jaward Henderson από μια ασήμαντη αφορμή: ένας Αμερικανός από την παρέα του άφησε ένα άδειο μπουκάλι μπύρας στο τραπέζι μιας παρέας Σέρβων

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων