Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Ζελένσκι: Zήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τον Τζο Μπάιντεν να περιμένει για την επιβολή κυρώσεων στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, εκτιμώντας ότι θα διευκολυνθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Αυτό μεταδίδει η The Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές, καθώς ο Ρώσος ολιγάρχης μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός διαμεσολαβητής με τη Ρωσία, συνδράμοντας στη διαπραγμάτευση.

Ο Μπάιντεν συμβουλεύτηκε τον πρόεδρο της Ουκρανίας για μια σειρά κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των σχεδιαζόμενων μέτρων που στοχεύουν τον Αμπράμοβιτς.

«Δεν πρόκειται να διαβάσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι», δήλωσε η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Παράλληλα, το γραφείο του ουκρανικού προέδρου και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

HTML tutorial

«Για τις διαπραγματεύσεις, και προς το συμφέρον της επιτυχίας τους, δεν είναι χρήσιμο να σχολιάζουμε τη διαδικασία ούτε την ανάμειξη του κ. Αμπράμοβιτς», ανέφερε σε δήλωση εκπρόσωπος του Ρώσου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς νωρίτερα αυτόν τον μήνα για τις σχέσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, παγώνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία στις δικαιοδοσίες τους.

Αρκετοί Βρετανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ότι δεν γνωρίζουν ότι ο Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες τους να μην επιβάλλουν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς. Αρκετοί Ουκρανοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι από άλλες δυτικές κυβερνήσεις είναι επίσης δύσπιστοι σχετικά με το πόσο βαθιά εμπλέκεται ο Ρώσος ολογάρχης στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Με πληροφορίες The Wall Street Journal

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων