Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ζητείται τέλος στην ασυλία Δούρου

Γράφει η Ευρώπη Κοσμίδη

Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής

Η πυκνή πολιτική επικαιρότητα και η “χυλώδης” κατάσταση  της κεντρικής πολιτικής σκηνής, μετά και το τέλος του διαχωρισμού “μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί”, σε συνδυασμό με τη δέσμευση κοινοτικών κονδυλίων (κυρίως του ΕΣΠΑ) για την αποπληρωμή των ακριβών διδάκτρων των φροντιστηρίων εκμάθησης πολιτικού ρεαλισμού στον κ. Τσίπρα, είχε ως αποτέλεσμα οι κατά τόπους αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να χαίρουν μιας εκ των συνθηκών ασυλίας.

Χαρακτηριστότερο παράδειγμα αυτής της “λευκής επιταγής” ελέω κινδύνου εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και της ανετοιμότητας και ανωριμότητας της πρώτης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί η περίπτωση της κας Ρένας Δούρου.

Εδώ, στην Περιφέρεια Αττικής, όπου αποτελεί μικρογραφία της φιλοσοφίας άσκησης διοίκησης και πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, η “Μικρή Πρωθυπουργός” δίδει κακά δείγματα και παραδείγματα. Καθώς τα φώτα ήταν -και δυστυχώς θα παραμείνουν- στραμμένα στην ανεπάρκεια των υπουργών της κυβέρνησης, η  “Ρένα της Αριστεράς” δρα ανενόχλητη, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα (ή/και συχνότερα) να σημειώνεται κι ένα κρούσμα παρακμής, πέρα από τις αρχές της ισότητας, της ισονομίας και αξιοκρατίας που η Αριστερά αλλά και κάθε σύγχρονη ιδεολογία οφείλει να πρεσβεύει.
Έσχατη πράξη των… δράσεων Δούρου, η “πολεμική” σύρραξή της με τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, που την κατηγορούν για βιομηχανία προώθησης ημετέρων στον ΕΔΣΝΑ.

HTML tutorial

Ειδικότερα, με δημόσια επιστολή το Σωματείο των εργαζομένων του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής αναδεικνύει τα νέα ήθη που έχει εισάγει στη λειτουργία του φορέα η νέα διοίκηση, με συνεχή φαινόμενα έκδοσης αποφάσεων μετακίνησης υπαλλήλων, που κατά τη γνώμη του Σωματείου δεν εξυπηρετούν υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά άλλου είδους σκοπιμότητες, πλήττοντας την αξιοκρατία και προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΣΝΑ.

Αποτέλεσμα του εχθρικού κλίματος μεταξύ εργαζομένων και της κας Δούρου, είναι τα αυτοκίνητα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων να μην έχουν ελαστικά, τα οχήματα και τα μηχανήματα να μην συντηρούνται (πιθανόν να ξεμείνει από πετρέλαιο από τον επόμενο μήνα το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων), κλιματιστικά και ανελκυστήρες να υπολειτουργούν, οι εργαζόμενοι να μην έχουν μέσα ατομικής προστασίας, εμβόλια ακόμη και το γάλα που δικαιούνται (αν και ο σχετικός διαγωνισμός έχει τελειώσει από της 3 Αυγούστου), να οφείλονται υπερωρίες περασμένων μηνών κ.α.

Την ίδια στιγμή, διαβάζω ότι “τα σκουπίδια πνίγουν τη Δούρου” και δυστυχώς και εμάς τους κατοίκους της Περιφέρειας, ενώ οι εργολάβοι συνεχίζουν να κερδίζουν.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, ο αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ (μια «χαρτούρα 279 σελίδων») εισήχθη προς έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο, με εμφανή ασαφές και αόριστο περιεχόμενο, επιβεβαιώνοντας όλους όσους υποστηρίζουν ότι η Περιφερειάρχης «δεν διαθέτει σχέδιο» (σημ. το έκτρωμα της Φυλής παραμένει εντός του ΠΕΣΔΑ, παρά τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου) ή τους περισσότερους υποψιασμένους που θεωρούν ότι ο προγραμματισμός της προτάσσει τη διασφάλιση πρώτα και κύρια των εργολαβικών συμφερόντων.

Μέχρι να επανέλθουμε αναλυτικότερα για τον ασχεδιασμό της κας Δούρου, έχετε τους συμπολιτευτικούς χαιρετισμούς μου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων