Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Ζήτημα, εθνικής αξιοπρέπειας!

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Παρήλθαν ήδη τρεις μήνες, από το αλγεινό συμβάν της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία. Μια σύλληψη παράνομη, αντίπερα στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και των διμερών σχέσεων, αλλά και ιστορικά πρωτόφαντη, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Την ίδια ώρα μέχρι σήμερα από τους θεσμικά υπευθύνους ΥΕΘΑ κ.λπ., δεν έχει δοθεί μια επίσημη ερμηνεία του γεγονότος, τι πραγματικά συνέβη και αν ακόμα υπήρξαν επιχειρησιακές ολιγωρίες, για να αποδοθούν οι αυτονόητες ευθύνες, στην πολιτική και φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα άκρως προσβλητικά και εθνικώς απαράδεκτα, παρατηρούμε κάποιους στο πολιτικό μας πεδίο, να κάνουν πολιτικές καριέρες και να απολαμβάνουν τις προσωπικές ανέσεις και τον μύθο τους, σε καζίνο και σε πολυτελή στέκια του διεθνούς τζετ – σετ και glamorous , πουλώντας στον ελληνικό λαό, φθηνό και ανέξοδο πατριωτισμό… Μια λέξη μόνον, ΝΤΡΟΠΗ !

Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα και με τις θλιβερές αυτές εξελίξεις να έχουν λάβει χώρα, οφείλουμε κάθε στιγμή, η σκέψη και το ενδιαφέρον μας, να είναι στραμμένα στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς μας. Στα παιδιά μας, αλλά και στις τραγικές οικογένειές τους, που και αυτές βιώνουν ένα ανείπωτο ηθικό μαρτύριο. Με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, όλοι όσοι από το μετερίζι τους μπορούν, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις δυνάμεις του παροικιακού ελληνισμού, πρέπει να συνδράμουμε την προσπάθεια επιστροφής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών μας. Είναι ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

σχετικα αρθρα

6 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img