Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ζητούνται Αδάμ και Εύα για τον…. Άρη!

Ο Dennis Titto είναι ένας εκκεντρικός Ιταλοαμερικανός πολυεκατομμυριούχος, πρώην μηχανικός της NASA που στράφηκε στις επενδύσεις και σταδιακά έγινε πάμπλουτος. Φαίνεται όμως πως δεν εγκατέλειψε ποτέ το πάθος του για το διάστημα. Ανακοίνωσε λοιπόν την πρόθεσή του να «στείλει ένα ζευγάρι για ένα ταξίδι στον Άρη», χρηματοδοτώντας ιδιωτικά όλη την αποστολή…

Κίνητρο της πρωτοβουλίας αυτής είναι, όπως λέει ο εμπνευστής της, η επιθυμία του να φέρει την ανθρωπότητα πιο κοντά στο διάστημα, «να εμπνεύσει το Έθνος και να τεστάρει τεχνολογίες». Η σκέψη για την επιλογή ενός ζευγαριού είναι “συμβολική” και αναπαριστά το βήμα του “μέσου ανθρώπου” προς το απώτερο σύμπαν…

Το ζευγάρι πρέπει να είναι μέσης ηλικίας – η έκθεση στην ακτινοβολία επηρεάζει τη γονιμότητα – και παντρεμένο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένα αντρόγυνο παρά δύο άγνωστοι μεταξύ τους, θα αντέξει καλύτερα την πίεση του ταξιδιού όταν τα πράγματα δυσκολέψουν και «από το φινιστρίνι του σκάφους η Γη θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο, και τελικά θα μοιάζει με μικροσκοπική μπλε καρφίτσα…».

Η θέα της Γης σε μέγεθος καρφίτσας όμως, είναι μόνο ένα από τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζευγάρι, που θα πρέπει να μπορέσει να επιβιώσει, σωματικά, διανοητικά και ψυχικά, σε μια διαστημική κάψουλα που θα αιωρείται στο σύμπαν, για….501 ημέρες!

Το ζευγάρι που θα επιλεγεί για να λάβει μέρος στο απίστευτο εγχείρημα, θα πρέπει να έχει επιλεγεί μέχρι τέλος του χρόνου, για να ξεκινήσει κατόπιν η εκπαίδευση και η προετοιμασία. Ενδιαφέρεστε; Αν ναι, μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση:

http://www.inspirationmars.org

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων