Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ζω σε ένα…tablet!

Κάθε τοίχος και οθόνη, κάθε οθόνη και λειτουργία ή υπηρεσία επικοινωνίας. Από το «έξυπνο σπίτι» στο «σπίτι tablet», όπου το ισπανικής έμπνευσης σύστημα Openarch μετατρέπει ένα σπίτι σε μια τεράστια ταμπλέτα. Πρόκειται για ένα σύστημα λογισμικού που λειτουργεί με προβολείς και αισθητήρες, οι οποίοι παρακολουθούν τις κινήσεις του προσώπου που μένει στο σπίτι. Αυτός με μια κίνηση αναβοσβήνει φώτα, ενεργοποιεί συσκευές, και «διευθύνει» τις λειτουργίες του σπιτιού.

Εννοείται ότι οι διαδραστικές οθόνες λειτουργούν με ανάλογες κινήσεις με αυτές που κάνει στην ταμπλέτα του ο χρήστης, ο οποίος μπορεί να περιηγηθεί στα email του, στο Facebook, να επικοινωνήσει μέσω Skype, να πάει βόλτα στα e-shop και να βάλει μπροστά το πλυντήριο…

Το κακό είναι πως το Openarch βρίσκει την Ελλάδα στα κάτω της και όχι στην εποχή της μεγάλης γκλαμουριάς. Αν δεν το ανακαλύψει ο κ. Στουρνάρας ώστε να το μετατρέψει πάραυτα σε τεκμήριο υπερπολυτελούς διαβίωσης, νομίζω πως αρκετοί από τους «γκατζετάκηδες» με…υψηλή ρευστότητα, θα το τιμήσουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων