Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Ζούκερμπεργκ μετά το μακελειό στο Παρίσι: Το Facebook θα μείνει για πάντα ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών

Στο θέμα που έχει σοκάρει όλο τον πλανήτη και δεν είναι άλλο από το μακελείο στο Charlie Hebdo αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook ο δημιουργός του κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Ζούκερμπεργκ αποκαλύπτει ότι πριν κάποια χρόνια ένας εξτρεμιστής ζήτησε την καταδίκη του σε θάνατο και υποσχέθηκε ότι το Facebook θα μείνει για πάντα ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ζούκερμπεργκ έχει ως εξής:

«Πριν από μερικά χρόνια, ένας εξτρεμιστής από το Πακιστάν έδωσε αγώνα για να με καταδικάσει σε θάνατο, επειδή το Facebook δεν απαγορεύει την ανάρτηση περιεχομένου που προσβάλλει τον Μωάμεθ.

Το μελετήσαμε αυτό επειδή οι διαφορετικές φωνές -ακόμη και αν μερικές φορές είναι επιθετικές- μπορεί να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο ενδιαφέρον μέρος. Το Faceboοk είναι ένα μέρος όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες της. Ακολουθούμε τους νόμους κάθε χώρας, αλλά δεν επιτρέπουμε ποτέ μια χώρα ή μια ομάδα ανθρώπων να υπαγορεύουν σε άλλους το τι θέλουν να μοιραστούν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο, και όντας προβληματισμένος από την επίθεση στο Charlie Hebdo και με βάση τη δική μου εμπειρία από τον εξτρεμισμό αυτό που λέω τώρα είναι ότι αυτό που όλοι πρέπει να καταδικάσουμε είναι ότι μια ομάδα εξτρεμιστών προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές και τις απόψεις των άλλων σε όλο τον κόσμο.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί στο Facebook. Εχω δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε ένα μέσο όπου όλοι θα μπορούν να μιλούν ελεύθερα χωρίς το φόβο της βίας.

Η σκέψη μου είναι στα θύματα και στις οικογένειές ους, το λαό της Γαλλίας αλλά και σε όλους τους ανθρώπους της γης, οι οποίοι επιλέγουν να μοιραστούν τις ιδέες τους, ακόμη και αν αυτό χρειάζεται θάρρος»#JeSuisCharlie

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων