Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

«Ζωντανά πορτραίτα» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

O Robert Wilson “φέρνει” στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών καταξιωμένους μουσικούς, χορευτές συγγραφείς και ηθοποιούς παγκοσμίου φήμης.

Ο Wilson που μεταξύ άλλων έχει ασχοληθεί με την χορογραφία, τα εικαστικά και τη σκηνοθεσία, συνδυάζει όλες τις επαγγελματικές ιδιότητές του συνθέτοντας 60 «διαδραστικά» πορτραίτα ανθρώπων του καλλιτεχνικού στερεώματος τα οποία δημιουργήθηκαν σε διάστημα πέντε ετών (2004-2009).

Τα ιδιαίτερα αυτά πορτραίτα, δεν θεωρούνται απλώς προσωπογραφίες αλλά συνδυάζουν σκηνοθετική ιδέα, φωτισμό, λογοτεχνική αφήγηση και μακιγιάζ και αποδίδονται με εικόνες υψηλής ευκρίνειας συνοδευόμενες από μουσικές συνθέσεις των Tom Waits, Beethoven, Wagner, Lou Reed κ.α., που σε συνδυασμό με τις υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ζωής και της κίνησης των πορτραίτων.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν πρώτη φορά παγκοσμίως νέες εκδοχές τριών πορτραίτων (Juliette Binoche,Sean Penn και Horned Frog) ενώ μεταξύ άλλων θα δούμε «ζωντανά» την Greta Garbo ενσαρκωμένη από την Isabelle Huppert, την Rose Selavy από τον Johnny Deep, την Dita Von Teese, τη Salma Hayek ως κύκνο, τον Brad Pitt, την Isabella Rossellini και άλλους.

Μια ιδιαίτερη έκθεση που συνδυάζει ήχο, εικόνα και σκηνοθεσία, δίνοντας νέα διάσταση στις κλασσικές προσωπογραφίες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων