Συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Γραφείου Ερευνών του Τομέα Διεθνούς Συνεργασίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Η κινεζική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε αναλυτικά από τα στελέχη του Ινστιτούτου και της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας για τις πρόσφατες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα.
Συζητήθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε πολιτικό οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Επισημάνθηκε η ιστορική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην προώθηση των διμερών σχέσεων, δεδομένου ότι υπήρξε ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε το Πεκίνο το 1979.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αλλά μόνο στο τέλος υπάρχει «ζουμί» καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι οι τυπικότητες που γράφονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η επισήμανση αυτή βεβαίως δείχνει την διορατικότητα του αείμνηστου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος σε εποχές σκληρών ιδεολογικών αντιπαραθέσεων που εκπροσωπούνταν από παγκόσμιες δυνάμεις, πρότασσε το εθνικό συμφέρον και χάρασσε πραγματικά εθνική πολιτική.
Αν πίστευε στη «θεωρία των δύο άκρων» όπως οι σημερινοί διαχειριστές του κόμματος που εκείνος ίδρυσε για να εκφράσει μια ολόκληρη παράταξη, θα είχαμε πάει στα … βράχια από τότε. Ή είναι κανείς αφελής και πιστεύει πως τότε δεν υπήρχαν «τρόικες» για να μας πιέζουν; Αλλά οι ηγέτες στα δύσκολα και στις πιέσεις φαίνονται…
ΥΓ: Αν υποπτευθώ πως το Μαξίμου θα «διαβάσει» αυτή την επισήμανση στο δελτίο τύπου του Ινστιτούτου ως … αντάρτικο, «θα λιποθυμήσω» που έλεγε παλιά και ο Λάκης…