Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Απαγορεύονται οι selfies στις… ευρωεκλογές – Θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή φυλάκιση οι παραβάτες

Η μανία με τις «selfies» που στη συνέχεια κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται ότι τρομάζει την Εκλογική Επιτροπή στη Βρετανία, όπου οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, η Εκλογική Επιτροπή φοβάται πως η τρέλα που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στα κινητά τηλέφωνα καθώς και η ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα, απειλεί τη μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Έτσι, σύμφωνα με το BBC, υπάρχει ρητή εντολή σε όλα τα εκλογικά τμήματα να μπει ειδική πινακίδα που να απαγορεύει τα κινητά εντός των εκλογικών τμημάτων. Μάλιστα για τους παραβάτες προβλέπεται τσουχτερό πρόστιμο 5.000 λιρών ή έξι μήνες φυλακή.

«Έχουμε ενημερώσει το προσωπικό πως αν δουν κάποιον να τραβά φωτογραφία, να του ζητήσουν να τη διαγράψει, ενώ αν τυχόν αρνηθεί όμως, δε θα του αρπάξουν και το κινητό από τα χέρια» δήλωσε ο διευθυντής των εκλογικών υπηρεσιών στην Ανατολική Αγγλία. Πρόσθεσε επίσης, ότι οι εκλογικοί θάλαμοι θα είναι ανοιχτοί από την πίσω πλευρά ώστε το προσωπικό να βεβαιώνεται για όσα συμβαίνουν. «Αν κάποιος τραβήξει μία selfie όπου θα φαίνεται τι ψήφισε και βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα, τρέξει να την αναρτήσει στο Facebook, προτού κλείσουν οι κάλπες, τότε μπορεί να κινδυνεύσει με δίωξη».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων