Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Με ποιο «χαρτί» θα πάει στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Μόσχα θα πάει τον Οκτώβριο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “έδεσε” την επίσκεψή του, κατά την συνάντησή του με την Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, που επισκέφθηκε την Αθήνα.

Το ραντεβού στην Μόσχα κανονίστηκε βεβαίως προτού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχίσει να αναπτύσσει στην Ρωσίδα αξιωματούχο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις. Μού λένε ότι αφού συζήτησαν τα γνωστά, δηλαδή πως θα πρέπει να αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις στηριζόμενες στον αλληλοσεβασμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επανεξέταση όλων των ιδιωτικοποιήσεων που θα προωθηθούν μέσω ΤΑΙΠΕΔ, εφόσον βεβαίως το κόμμα του κληθεί να αναλάβει την εξουσία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας προϊδέασε γι’ αυτήν την στάση διαπιστώνοντας πως αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον των Ρώσων για τη ΔΕΠΑ και τον ΟΣΕ.

Παρ’ όλα αυτά έχει ειδικό βάρος ( και θα αποτελέσει το δυνατό «χαρτί» της επίσκεψης) το γεγονός πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε στην Ματβιένκο ότι η Ελλάδα δεν θα εξαρτήσει τις σχέσεις της με την Ρωσία από τη θέση που εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Δεν θα ζητήσουμε την άδεια τρίτων” είπε χαρακτηριστικά.

Κι αυτό είναι κάτι που η ρωσική πλευρά, το ακούει σίγουρα με μεγάλο ενδιαφέρον.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων