Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Τα «φέσια» και τα εκατομμύρια οφειλών στα Ταμεία – Ολόκληρη η έκθεση του ΚΕΑΟ

Πρόσβαση σε στοιχεία όπως ο αριθμός των οφειλετών, το ύψος των οφειλών στα Ταμεία αλλά και ο επιμερισμός τους ανά Περιφερειακή Υπηρεσία παρέχεται στους πολίτες μέσω της τριμηνιαίας έκθεσης του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), την καθιέρωση της οποίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τη δημιουργία του Κέντρου «μεταρρυθμιστική τομή στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης», κάνοντας λόγο για «συγκροτημένη παρέμβαση νοικοκυρέματος σε ένα κατακερματισμένο σύστημα γεμάτο ανισότητες, διάτρητο, που “έμπαζε” από παντού».

Στόχος του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «ήταν και παραμένει η δημιουργία και η εμπέδωση ασφαλιστικής συνείδησης» καθώς και «μιας νέας κοινωνικής αντίληψης που θα στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η συνεπής πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών δεν αποτελεί μια εθελοντική και κατά περίσταση συνεισφορά επιχειρήσεων και πολιτών, αλλά εκπλήρωση της αυτονόητης υποχρέωσής τους στη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας».

Οι οφειλές

HTML tutorial

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ μέχρι τις 31.7.2014 είχαν ενταχθεί στο Κέντρο συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 10.472.769.238,72 ευρώ από συνολικά 213.234 οφειλέτες.

Από το τρέχον υπόλοιπο των οφειλών από την ημερομηνία ένταξης τους μέχρι και τις 4.8.2014, το 17% δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά από το 2009 και μετά, ενώ το 83% δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά από το 2009 και παλαιότερα.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων