Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Η στάση που μειώνει το κοιλιακό λίπος, βελτιώνει την πέψη και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό – Δοκιμάστε την

*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Αρκεί μια στάση, γνωστή ως malasana για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, τη βελτίωση της πέψης και της ευλυγισίας και όχι μόνο! Η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο αυτή η στάση μας βοηθά και δίνει εύκολα tips για να την πραγματοποιήσουμε

Ξεκινήστε με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων σας (ή και περισσότερο) με τις μύτες να κοιτάνε προς τα έξω. Λυγίστε σιγά σιγά τα γόνατα ερχόμενοι σε βαθύ καθισμα διατηρώντας ίσια τη σ.σ. (βλέπε φωτογραφία). Μείνετε όσο νιώθετε άνετα και επαναλάβετε. Βάλτε στόχο τα 15 δευτερόλεπτα 5 φορές μέσα στην ημέρα.  Tip: Αν πέφτετε πίσω κρατηθείτε από κάπου. Αν δυσκολεύεστε να πατήσετε τις φτέρνες σας τοποθετήστε μια λεπτή κουβέρτα.

HTML tutorial

Οφέλη:

Μειώνει το κοιλιακό λίπος
Βοηθάει στην πέψη
Κρατάει υγιείς τις αρθρώσεις
Ενεργοποιεί το μεταβολισμό
Μειώνει το στρες και το άγχος
Βελτιώνει την ευλυγισία Η άσκηση malasana αποκαλύπτει πολλά για το σώμα σας. Δώστε προσοχή σε αυτό που αισθάνεστε και πού το αισθάνεστε. Μπορεί να παρατηρήσετε ασυμμετρίες που δεν γνωρίζατε ότι έχετε. Συνεχίστε να ασκείστε και ίσως βρείτε ότι η malasana είναι η νέα αγαπημένη σας στάση. Τέλος, ακόμη και εκτός της πρακτικής σας στη γιόγκα μπορεί να διαπιστώσετε ότι βρίσκεστε σε αυτήν τη στάση πιο συχνά όλη την ημέρα!
πηγή: ygeiamou.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων