Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

40 προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών – Εκρηκτικό το κλίμα στον Πειραιά

Να στήσουν σκηνές στην πλατεία Συντάγματος για να πιέσουν έτσι την Πολιτεία να τους αφήσει να φύγουν από τον Πειραιά επιχείρησαν, με την προτροπή “αλληλέγγυων”, πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν – μέσα στην απόγνωση και την απελπισία- στο λιμάνι. Μετά το “κυνηγητό” με την αστυνομία και τα ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, τελικά επέστρεψαν στον Πειραιά.

Η αστυνομία προχώτησε σε τουλάχιστον 40 προσαγωγές, προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι αφού ελέγχθηκαν, επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η κατάσταση στο λιμάνι παραμένει εκρηκτική και αυτό φάνηκε μετά την (αποτυχημένη) προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους σχεδόν 5.000 ανθρώπους που παραμένουν εκεί, να δεχτούν να φύγουν και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενείας ανά την Ελλάδα.

Εκείνοι, όμως, φοβούμενοι πως θα μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης συνεχίζουν να αρνούνται. Ρόλο σε αυτό παίζουν, όπως αποδεικνύεται, και οι λεγόμενοι “αλληλέγγυοι”, άτομα που διαδίδουν στους πρόσφυγες πως η κυβέρνηση θέλει να τους μεταφέρει σε δομές όπου θα κρατηθούν. Και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση, αφού η υπομονή προσφύγων και μεταναστών έχει πια τελειώσει, μετά από μήνες διαβίωσης υπό άθλιες συνθήκες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων