Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

60.000 λουκέτα βλέπει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

Εξαιρετικά απαισιόδοξο εμφανίζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σχετικά με την πορεία των μικρών επιχειρήσεων το 2013. Η διοίκησή του εκτιμά ότι μέσα στη χρονιά περίπου 60.000 μικρές επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο, οδηγώντας στην ανεργία περί τους 120.000 εργαζόμενους.

Τα νούμερα κυριολεκτικά ζαλίζουν. Κι ίσως είναι πιότερο αποκαλυπτικά με την αρχή του Φθινοπώρου, καθώς η θερινή περίοδος λόγω του τουρισμού ενισχύει τις θέσεις εργασίας, ενώ δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις εκείνες που ποντάρουν στο καλοκαίρι προκειμένου να περισώσουν ότι μπορούν…

Αν δε, περάσει και η ιστορία με τις Κυριακές, τότε χωρίς υπερβολή θα δεχτούν το τελειωτικό χτύπημα. Κι έχουν δίκιο να το ισχυρίζονται από την δική τους πλευρά και να το πολεμούν όσο μπορούν. Διότι οι μικρές επιχειρήσεις έχουν μηδαμινά περιθώρια να εξασφαλίσουν τη λειτουργία τους την Κυριακή κι αν το παλέψουν τα αποτελέσματα θα είναι αμφίβολα. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και οι συγκεντρωμένες αγοράς που συνδυάζουν και το στοιχείο της ψυχαγωγίας, θα κερδίσουν τις προτιμήσεις τους.

Θα μου πείτε ότι «τι να κάνουμε το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς θα πρέπει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται». Καμία διαφωνία. Όμως λόγω των εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών συνθηκών ίσως, θα έπρεπε να αναζητηθεί η ενδεδειγμένη λύση. Ίσως ορισμένα ζητήματα να χρειάζονται λίγη μελέτη παραπάνω για να μην εξανεμίζουν οι δυσάρεστες συνέπειες, τα όποια οφέλη μπορεί να αποκομιστούν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων