Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

7 δωρεάν apps για να μάθετε ξένες γλώσσες

χεις πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι θέλεις να αρχίσεις μια νέα ξένη γλώσσα ή να φρεσκάρεις μία από αυτές που άφησες στη μέσα. Αν μέσα σε αυτές είναι τα ισπανικά σίγουρα το ξανασκέφτηκες βλέποντας τον 4ο κύκλο του La casa de papel. Είναι άλλωστε μια καλή ευκαιρία τώρα που είσαι στο σπίτι να αφιερώσεις λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σου για αυτό.

Όταν θα τελειώσει η καραντίνα θα έχεις κάνει τουλάχιστον ένα πράγμα για το οποίο θα είσαι περήφανη και θα ξεχωρίζει στη λίστα ανάμεσα στο ποιες σειρές είδες και ποιες συνταγές έφτιαξες.

Αν δεν έχεις βιβλία, κατέβασε εφαρμογές. Μπορεί να μην έχεις για δασκάλα σου τη Phoebe όπως είχε ο Joey αλλά αν κάνεις μια καλύτερη προσπάθεια από αυτή της Θεοπούλας στο Παρά Πέντε, τότε θα μιλάς σε λίγο καιρό άπταιστα.

Παρακάτω σου έχουμε κάποιες εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν.

Duolingo

Είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή για εκμάθηση ξένων γλωσσών. Μπορείς να μάθεις από τα απολύτως βασικά μέχρι πιο εντατικά τη γλώσσα που θα επιλέξεις.

Mondly

Ίσως η πιο εύκολη από όλες τις εφαρμογές που θα κατεβάσεις γιατί μιλάει ελληνικά. Ολοκληρώνεις ένα μάθημα και επιστρέφεις ξανά μετά από κάποιες ώρες για το επόμενο.

Drops

Έχεις την ευκαιρία να μάθεις μέχρι και 36 ξένες γλώσσες αλλά τα μαθήματα διαρκούν μόνο 5 λεπτά. Ολοκληρώνοντας ένα μάθημα μπορείς να επιστρέψεις ξανά την επόμενη μέρα.

Babbel

Μπορείς να μάθεις 14 ξένες γλώσσες. Η διαφορά σε αυτή την εφαρμογή είναι ότι για να ξεκλειδώσεις περισσότερα μαθήματα θα πρέπει να κάνεις εγγραφή. Αν όμως είσαι αρχάρια, μπορείς να ξοδέψεις αρκετές από τις ημέρες της καραντίνας σου με τα βασικά.

Rosetta Stone

Είναι το παλιό “Duolingo”. Μπορείς να μάθεις πολλές γλώσσες και να εξασκηθείς σε συγκεκριμένες θεματικές. Αν για παράδειγμα σε ενδιαφέρει να μάθεις μόνο λεξιλόγιο για να ξέρεις πώς θα παραγγείλεις φαγητό την επόμενη φορά που θα πας στην Ιταλία. Plus, τις ημέρες του κορωνοϊού διαθέτει δωρεάν την premium υπηρεσία για 3 μήνες.

Beelinguapp

Είναι μια διασκεδαστική εφαρμογή αφού χωρίζει την εκμάθηση σε δύο γλώσσες: τη μητρική και αυτή που θες να μάθεις. Προτεραιότητα μπαίνει στη δεύτερη αλλά όπου χρειάζεσαι βοήθεια ανατρέχεις στην πρώτη για να δεις τι σημαίνουν οι λέξεις.

Tourist Language Learn & Speak

Η ιδανική εφαρμογή αν ο στόχος σου είναι να μάθεις τη γλώσσα της χώρας που θες να είναι ο επόμενος προορισμός σου. Σε βοηθάει να μεταφράσεις φράσεις ή προτάσεις από τη μία γλώσσα στην άλλη και να συλλέξεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για φαγητό, διαμονή και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων