Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Άδειασμα της ΠτΔ από το Υπουργείο Εξωτερικών για τις παρασημοφορήσεις

Το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είχε προτείνει για παρασημοφόρηση τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε, όπως έγινε γνωστό από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος σχολίασε την ακύρωση της παρασημοφόρησης του, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ αναλυτικά με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είμαι στην κεντρική Μεσόγειο στο διασωστικό καράβι “Geo Barents”, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Οι προτεραιότητες μας εδώ είναι διαφορετικές».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η Προεδρία της Δημοκρατίας διέρρευσε ότι ήταν το υπουργείο Εξωτερικών που πρότεινε τα πρόσωπα τα οποία παρασημοφορεί κατόπιν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Έτσι έγινε και στην περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου. Ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι, προτάθηκαν από το ΥΠΕΞ, το οποίο αποφάσισε μετά τον αποκλεισμό του», φέρονται να δήλωσαν «κύκλοι» της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Πηγές του ΥΠΕΞ όμως αναφέρουν πως δεν υπάρχει η παραμικρή ανάμειξη του υπουργείου στη διαδικασία κατάρτισής της λίστας, αναφέροντας πως «σχετικά με «διαρροές συνεργατών της Προεδρίας της Δημοκρατίας», συνεργάτες του Υπουργού Εξωτερικών επισημαίνουν σχετικά με το ζήτημα των παρασημοφορήσεων:

• Δεν υπάρχει αρχική εισήγηση υπογεγραμμένη από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
• Δεν υπάρχουν γνωμοδότηση και πρακτικά για το περιεχόμενο της συζήτησης στο Συμβούλιο Ταγμάτων Αριστείας.
• Δεν υπάρχει πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών με βάση τη γνωμοδότηση.
• Δεν υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα με υπογραφή του Υπουργού Εξωτερικών.

Όποιος έχει οτιδήποτε από τα παραπάνω στην κατοχή του παρακαλείται να τα δημοσιοποιήσει».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων