Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Άδειες εργασίας σε εκατομμύρια λαθρομεταναστών στις ΗΠΑ έχει παραχωρήσει ο Ομπάμα!

Και κατά συνέπεια έχουν και άμεσο δικαίωμα στα κοινωνικά επιδόματα της χώρας!

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει ήδη παράσχει άδειες εργασίες σε εκατομμύρια παράνομων μεταναστών που διέρχονται στις ΗΠΑ από το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Μεταναστευτικής Μελέτης της χώρας. Η αμερικανική κυβέρνηση των Δημοκρατικών έχει συγκεκριμένα χορηγήσει 1,7 εκατομμύρια άδειες που επιτρέπουν σε λαθρομετανάστες στην χώρα να εργαστούν, αν και το ποινικό τους μητρώο παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστο, 1,2 εκατομμύρια άδειες που αφορούν σε αλλοδαπούς που απέκτησαν βίζα ως τουρίστες και φοιτητές και άλλες 982.000 που αφορούν σε καταγεγραμμένους παράνομους μετανάστες.

Όπως υποστηρίζει η υπάλληλος της Μεταναστευτικής Υπηρεσίας, Jessica M. Vaughan, «Πρόκειται για μια εξουσιοδότηση εκτός των ορίων που θέτει το Κογκρέσο που επηρρεάζει τις ευκαιρίες εργασίας για τους Αμερικάνους εργαζόμενους και προσβάλλει την ακεραιότητα του συστήματος μετανάστευσης, ενθαρρύνοντας την παράνομη είσοδο στην χώρα».

Οι άδειες εργασίας συμβάλουν στην απόκτηση διπλώματος οδήγησης, αλλά και παρέχουν στον κάτοχο το δικαίωμα να διεκδικήσει μια σειρά κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών, στις οποίες ως παράνομα ευρισκόμενος στην χώρα δεν θα έπρεπε καν να έχει πρόσβαση, όπως υποστηρίζει η Vaughan. Μάλιστα, η διάθεση του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα να υπερπηδήσει την δικαιοδοσία του Κογκρέσου που αποτελείται στην πλειοψηφία του από Ρεπουμπλικάνους και να λειτουργεί ένα ολόκληρο σύστημα αμνηστίας χωρίς την έγκρισή του έχει εκνευρίσει τα μέλη της συντηρητικής παράταξης που οργανώνονται για να καταγγείλουν τον Πρόεδρο για κατάχρηση εξουσίας.

HTML tutorial

Τον δε περασμένο χρόνο, η καλοστημένη μηχανή παραχώρησης αμνηστίας σε λαθρομετανάστες στις ΗΠΑ είχε πρωτοστατήσει στα εξώφυλλα του αμερικανικού Τύπου, με την υπηρεσία συνοριοφυλάκων να αγοράζει εισιτήρια λεωφορείων για τους παράνομα εισερχόμενους από την Λατινική Αμερική και να τους διασκορπίζει σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Αν και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας προβλέπεται η κράτηση των λαθρομεταναστών από τις αρχές της συνοριοφυλακής μέχρι την παρουσία της υπόθεσής τους σε δικαστήριο, παρόλα αυτά το 90% των παράνομων μεταναστών δεν εμφανίζεται καν στις δικαστικές αίθουσες, για να αποφύγει την απέλαση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων