Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Adios amigos από τον … Αλέξη

Aφού συναντήθηκε και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών- κατόπιν αιτήματός τους- όπως έσπευσε να διευικρινίσει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έφτιαξε βαλίτσες για την Λατινική Αμερική.

Δώδεκα ολόκληρες ημέρες θα λείψει για τις ανάγκες της περιοδείας του ο κ. Τσίπρας, δηλαδή θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 27 Δεκεμβρίου, μετά τα Χριστούγεννα και ασφαλώς μετά την…συντέλεια του κόσμου σύμφωνα με την προφητεία των Μάγιας.
Προφήτης δεν θέλω να γίνω αλλά είμαι πεπεισμένος ότι πετρέλαιο από την …Βενεζουέλα δεν θα φέρει. Άλλωστε ο Τσάβες μόλις υποβλήθηκε σε δύσκολη εγχείρηση και η υγεία του δεν επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του προέδρου του και το Καράκας.

Έτσι η περιοδεία θα περιοριστεί σε Βραζιλία και Αργεντινή. Στην Βραζιλία ο Τσίπρας θα επιδιώξει να συναντηθεί με την Πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ, την διάδοχο του Προέδρου Λούλα, -ινδάλματος του Γιώργου Παπανδρέου-, αλλά μαθαίνω ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επισημοποιηθεί το ραντεβού. Δεν ξέρω αλλά 12 ημέρες για επίσκεψη σε δύο χώρες μού φαίνονται πολλές.

Όπως υπερβολικές για τις σημερινές συνθήκες μού φαίνονται και οι αξιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να τον ακολουθήσει πενταμελές τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης προκειμένου να υπάρξει σωστή δημοσιογραφική κάλυψη…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων