Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Αυτά θα πει τη Δευτέρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Καραμανλής

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα παραστεί την ερχόμενη Δευτέρα (20/3) της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση στον χώρο του Κοινοβουλίου μετά και την τραγωδία στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες ο κ. Καραμανλής αναμένεται να περάσει το «κατώφλι» της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις 10:00 το πρωί και αναμένεται να απαντήσει θεσμικά σε όσα του κατολογίζονται.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, που πηγάζουν από τους συνεργάτες του πρώην υπουργού και επικαλείται η εφημερίδα «Real News», ο κ. Καραμανλής αναμένεται να απαντήσει με στοιχεία και ντοκουμέντα, που αφορούν τις συμβάσεις, τα έγγραφα, τις υπογραφές και τις χρονολογίες για τις παρατάσεις των έργων προκειμένου να αναδείξει τι έκανε ο ίδιος και τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, όπου οι καταγγελίες για ελλείψεις πληθαίνουν.

Σε πολιτικό επίπεδο, δεχόμενος κριτική από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και δη τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμανλής, σε συζητήσεις με τους συνεργάτες του, βάλλει κατά του κόμματος της Αριστεράς, αναφέροντας ότι «παρακολουθεί τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στην υπόθεση και εργαλοποιεί την τραγωδία των Τεμπών. Και είναι τουλάχιστον παράλογο να μη λογοδοτούν εκείνοι που καθυστέρησαν επί 4,5 χρόνια, αλλά να εγκαλούν εκείνους που ξεμπλόκαραν και εντός ολίγων μηνών θα παραδώσουν το έργο του».

Σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητά του στις ερχόμενες εκλογές, ο κ. Καραμανλής, όπως αναφέρουν και οι συνεργάτες του, δεν έχει αλλάξει στάση και αναμένεται να κινηθεί με το μοτίβο της «κρίσης» του από τον πληθυσμό στις Σέρρες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων