Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Αίγινα: Φρικιαστικό περιστατικό θανάτωσης σκύλου

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Αίγινας, από ένα φρικιαστικό περιστατικό θανάτωσης σκύλου στην περιοχή Λιβάδι. Το ζώο αρχικά χάθηκε και στη συνέχεια μετά από περίπου μία ημέρα βρέθηκε μαχαιρωμένο και πυροβολημένο σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο γιος του ιδιοκτήτη του σκύλου κύριος Παντελής Εμμανουήλ και η συγγενής του κυρία Τούλα Στάθη – Χατζήνα κατάγγειλαν  ένα περιστατικό που κυριολεκτικά σοκάρει και προκαλεί φρίκη, αλλά και φόβο για την ψυχική κατάσταση του ανθρώπου που μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο

Όπως εξήγησε ο Παντελής Εμμανουήλ το άτυχο ζώο ήταν ένα φιλήσυχο pitbull, που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα και ήταν φιλικό με τους ανθρώπους. Το περιστατικό που οδήγησε στο μαχαίρωμα και τον πυροβολισμό του σκύλου, έγινε σε χώρο που δεν ήταν μέσα στο κτήμα της οικογένειάς του, εκεί όπου ζούσε ο σκύλος. Αυτός (ή αυτοί) που τον σκότωσε, το επέστρεψαν μαχαιρωμένο στα πόδια και το λαιμό και πυροβολημένο και το πέταξαν νεκρό σε ένα σημείο του κτήματος που ήταν εύκολο να το βρουν οι ιδιοκτήτες του.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, ενώ ένα ακόμη περιστατικό ενδεχόμενης θανάτωσης σκύλου έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, στην ίδια περιοχή, στο Λιβάδι, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το πως μπορεί να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Μάλιστα ο κύριος Παντελής Εμμανουήλ ανέφερε και ένα τρίτο περιστατικό θανάτου ενός Λαμπραντόρ στην περιοχή “Παγώνι” που είχε εξαφανιστεί και το αναζητούσε ο ιδιοκτήτης του. Τα περιστατικά ίσως να μην συνδέονται, όμως το γεγονός ότι γίνονται την ίδια χρονική περίοδο και αφορούν ζώα που βρέθηκαν νεκρά από τους ιδιοκτήτες τους, δημιουργεί προβληματισμό.
Η κυρία Τούλα Στάθη – Χατζήνα ζητά από όσους έχουν κάποια πληροφορία, όσο ασήμαντη και αν πιστεύουν ότι είναι αυτή, να την πουν στην αστυνομία ή στους ίδιους.

Το Σάββατο για αυτό το σκοπό θα έρθει στην Αίγινα ο Παναγιώτης Μήλας, μέλος της ομάδας Angels Team Athens. Είναι μια εθελοντική ομάδα για την κακοποίηση των σκύλων. Μάλιστα, όπως είπε ο Παντελής Εμμανουήλ, ο Παναγιώτης Μήλας σοκαρίστηκε από αυτό που είδε, τόσο που αποφάσισε να έρθει στην Αίγινα παρά το γεγονός ότι η ομάδα του κάνει δράσεις μόνο στην Αθήνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων