Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Άλλα (δυσάρεστα) κόλπα από την Vodafone στους εργαζομένους της…

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Να μην συναινέσουν στη μονομερή και βλαπτική τροποποίηση της σύμβασής τους οι συνάδελφοι της HellasOnline

Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση της (πλήρως εξαγορασμένης από την Vodafone) HellasOnline, με μια πράξη ανάλογης ταχύτητας και μαζικότητας με την παλαιότερη υποχρεωτική «παραίτηση» εργαζομένων και την μεταφορά τους στην «τρίτη εταιρεία» 360 Connect μέσα σε ένα βράδυ, επέβαλε χθες στους συναδέλφους μας της Vodafone/HellasOnline μια μονομερή, επαχθή και βλαπτική τροποποίηση στους όρους των συμβάσεων εργασίας τους.

Μάλιστα δε η Vodafone/HellasOnline έχει την αναίδεια να εμπαίζει τους συναδέλφους μας, ισχυριζόμενη μέσα στο έγγραφο πως αυτό πρόκειται για «…τροποποιητικό περιεχόμενο που εκφράζει τη συνεννόηση, συναντίληψη και πλήρη συμφωνία των συμβαλλομένων μερών…».
Δηλαδή, η Vodafone/HellasOnline μπορεί να απαιτεί πλέον από τους συναδέλφους μας να εργάζονται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μία ή και πολλές ταυτόχρονα επιχειρήσεις, υπάρχουσες ή μελλοντικές, όποτε το επιθυμεί και για όσο χρόνο αυτή το κρίνει αναγκαίο. Αυτό είναι μόλις ένα βήμα προτού ζητήσει την υπογραφή τους σε μια λευκή κόλλα χαρτί και από πάνω θέλει να το παρουσιάσει ως «συνεννοημένο», «συναντιλαμβανόμενο» και «συμφωνημένο»!
Συνάδελφοι, αυτή η τροποποίηση δίνει -πρακτικά άνευ όρων- τη δυνατότητα στην Vodafone/HellasOnline να ανοίξει την κερκόπορτα του «δανεισμού» των συναδέλφων μας σε άλλες εταιρείες, με καθεστώς ανάλογο αυτού των γνωστών Adecco, Atlas, ICAP, Infoassist, κ.α. Η ταυτόχρονη δε απασχόληση σε πολλές συνεργαζόμενες εταιρείες παραπέμπει ευθέως σε εργολαβικά περιβάλλοντα, όπως π.χ. αυτό της Teleperformance.
Επιπλέον αυτή η κίνηση σημαίνει πως επί της ουσίας η Διοίκηση στήνει έναν μόνιμο απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Ως Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον, όντας το Σωματείο για τον όμιλο (πλέον) της Vodafone:
απαιτούμε από την Διοίκηση της Vodafone/HellasOnline να σταματήσει τη διαδικασία υπογραφής αυτής της προσθήκης και να ακυρώσει αμέσως αυτήν την βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις όσων συναδέλφων μέχρι τώρα υποχρέωσε με τρόπο εκβιαστικό και παράνομο να την υπογράψουν
εγκαλούμε την Διοίκηση της Vodafone να σταματήσει κάθε σκέψη για ενέργειες που θα έχουν στόχο να αλλάξουν προς το χειρότερο τους όρους εργασίας των συναδέλφων στις εταιρείες του ομίλου
καλούμε τους συναδέλφους τόσο της Vodafone/HellasOnlineόσο και των άλλων εταιρειών του ομίλου σε συσπείρωση στο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον, τόσο για να ακυρώσουμε μαζί αυτήν την συγκεκριμένη βλαπτική τροποποίηση, όσο και για να αντισταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να συνεχιστεί το καθεστώς των ατομικών συμβάσεωνεργασίας.
Διεκδικούμε την υπογραφή αξιοπρεπούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
για όλους τους συναδέλφους

σχετικα αρθρα

6 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img