Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Άλλοι διαλύονται, άλλοι έχουν κρεμάσει μαύρες πλερέζες….

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο μοναδικός τους σύμμαχος εντός του Κοινοβουλίου είναι στην παρούσα φάση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Παναγιώτη Καμμένου και για την ακρίβεια ο ίδιος ο Καμμένος. Το φλερτ τους είχε ξεκινήσει πριν από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου όταν ο Αλέξης Τσίπρας-προκαλώντας ομολογουμένως εγκεφαλικά και σε αρκετούς συριζαίους- έκλεισε το μάτι στον Καμμένο λέγοντας ότι σε ορισμένα σημεία διακρίνει σύμπτωση απόψεων με τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΕΛ.

Τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τους ΑΝΕΞΕΛ δείχνουν μποφόρ και καταιγίδες. Έτσι όμως, διαλύονται σε μεγάλο βαθμό και οι ελπίδες Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση συγκυβέρνησης, εάν και εφόσον γίνουν εκλογές και αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ψευδαίσθηση ότι θα συνεργαστεί με την ΔΗΜΑΡ.

Κι όχι μόνο αυτό. Αν ο Καμμένος χάσει δυο τρεις βουλευτές (Μαρκόπουλος, Ζώης, Κουίκ) αυτοί θα κατευθυνθούν προς την Συγγρού επομένως θα ενισχύσουν την Νέα Δημοκρατία με την οποία έχει κηρύξει πόλεμο ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις που αντηλλάγησαν με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου.

Όλα αυτά την ώρα που φαίνεται πως είχαν προχωρήσει οι “υπόγειες” συζητήσεις για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού ο Π. Καμμένος στην εισήγησή του προς την κοινοβουλευτική ομάδα μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη συνεργασίας με την Αριστερά…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων