Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Άλλοι στη λίστα Forbes και άλλοι στη λίστα των συλληφθέντων

Την ώρα που το περιοδικό Forbes ανακοίνωνε τη λίστα των 1.462 δισεκατομμυριούχων του 2013, με την υπογράμμιση ότι 29 από αυτούς είναι κάτω από 40 ετών, στην Αθήνα συλλαμβάνονταν για χρέη προς το Δημόσιο δύο νέοι επιχειρηματίες: Ο ένας ,36 ετών , αντιπρόεδρος της εταιρείας επίπλων Σιλβεστρίδη γιος του ιδιοκτήτη και προέδρου της εταιρίας που συνελήφθηκε επίσης για χρέη 294.213  ευρώ έκαστος. Ο άλλος, πρόεδρος της αλυσίδας καταστημάτων e-shop Συμεών Μαυροειδής , για χρέη 9,9 εκατ. ευρώ.

Είναι να απορεί κανείς πώς αφήνουν τα χρέη να φουσκώνουν τόσο πολύ, και αυτοί που τα χρωστάνε και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την είσπραξή τους. Πώς έφτασαν να χρωστούν τόσα; Θα μάθουμε και θα έχει ενδιαφέρον, διότι τα e-shop είχαν 128 εκατ. ευρώ τζίρο το 2009 και 110.00ο επισκέπτες την ημέρα στο site τους. Το θέμα είναι ότι η κρίση και τα χρέη προς το δημόσιο αποδεκατίζουν και τη νέα γενιά επιχειρηματιών στη χώρα μας. Βέβαια, στις επιχειρήσεις, όπως και στη δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η αγορά συμπληρώνει τα κενά πάραυτα.

Μακάρι να δούμε κανένα νεαρό δισεκατομμυριούχο από τη λίστα Forbes να έρχεται για επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι 29 νεαροί του κλαμπ διαθέτουν 119 δισ. δολάρια. Δεν μπορεί, με μηνιάτικο προς τα 300 ευρώ, κάτι θα βρουν να κάμνουν…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων