Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Άμεσα μείωση 10% στα τιμολόγια της ΔΕΠΑ

Τον προγραμματισμό για την υλοποίηση από το Μάρτιο των μειώσεων στα τιμολόγια του φυσικού αερίου, αλλά και τα εκκρεμή θέματα στον τομέα του αερίου, με πρώτο τις διαπραγαματεύσεις με τους Ρώσους για τη ρήτρα take or pay, συζήτησαν κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχαν σήμερα ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Σπύρο Παλαιογιάννη.

Τις προαποφασισμένες μειωσεις 10% στα τιμολόγια του φυσικού αερίου λόγω της βουτιάς του πετρελαίου, πρόκειται να δουν από τον Μάρτιο στα τιμολόγιά τους οι πελάτες των ΕΠΑ.

Πρόκειται για ένα από θέματα της ατζέντας της συνάντησης, που έχουν σήμερα το μεσημέρι, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όσο για τη μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, η ηγεσία του υπουργείου δείχνει θετική διάθεση -άλλωστε όλα τα δεδομένα από την πτώση του πετρελαίου εκεί οδηγούν- υπάρχει ωστόσο και ο πραγματισμός. Άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα σχέδια της νέας ηγεσίας του υπουργείου, εξηγεί πως το εγχείρημα θα γίνει κατόπιν συγκροτημένου σχεδίου, αφού “πρέπει πρώτα δούμε αν η ΔΕΗ αντέχει το κόστος δεδομένου ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της έχουν εκτιναχτεί στα 1,7 δισ. ευρώ, και αυξάνονται συνεχώς”. Οι όποιες λοιπόν κινήσεις δεν θα γίνουν βιαστικά, αλλά πιθανότατα σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων για την μείωση των ληξιπροθεσμων οφειλών της ΔΕΗ, ώστε να ωφεληθούν οι καταναλωτές, χωρίς να πληγεί η ρευστότητα της επιχείρησης.

HTML tutorial

Στη σημερινή συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΠΑ, η νέα ηγεσία του υπουργείου θα ενημερωθεί για μια σειρά από θέματα -από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους αγωγούς μέχρι τις διαπραγματεύσεις με τη Gazprom για τη ρήτρα “take or pay” αλλά και την προγραμματισμένη μετακύλιση στις ΕΠΑ χαμηλότερων τιμών- κίνηση η οποία θα προχωρήσει κανονικά αφού είναι προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων