Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Αν κάνεις αυτά σε 15 χώρες θεωρείσαι αγενής – Κινδυνεύεις ακόμη και με φυλάκιση!

Μία χειραψία μπορεί να είναι απόλυτα φυσιολογική σε μία χώρα, όχι όμως σε κάποια άλλη. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θεωρούνται τουλάχιστον ανεπίτρεπτα σε διάφορες χώρες του κόσμου και που ίσως κινδυνεύσει κανείς και με φυλάκιση!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Quora:

– Στην Χιλή είναι καλύτερο να αποφύγει κανείς το να τρώει με τα χέρια, αφού οι καλοί τρόποι παίζουν σημαντικό ρόλο στην χώρα.

– Δεν μπορεί να δείξεις ταυτόχρονα και τα τρία δάκτυλα του χεριού σου, όταν είσαι στην Κροατία, αφού θα σε περάσουν για τους όχι και τόσο συμπαθείς τους Σέρβους.

– Η Σιγκαπούρη είναι από της χώρες που κάποιος πληρώνει πρόστιμο για σωρεία πραγμάτων, από το επειδή ταΐζει τα περιστέρια, έως γιατί καπνίζει ή τρώει και πίνει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

– Καλό είναι να αποφεύγει κανείς να φιλά το ταίρι του σε κοινή θέα, όταν βρίσκεται στην Ινδία, αφού η φυσική επαφή με άτομα του αντίθετου φύλου είναι κοινωνικά μη αποδεκτή. Αν παραβεί τους κανόνες αυτούς, μπορεί ο ταξιδιώτης ή ο επισκέπτης να καταλήξει στην φυλακή.

– Μην αναμένετε να βρείτε πολλές επιλογές για χορτοφάγους στην Γαλλία, αφού η χορτοφαγία δεν είναι διαδεδομένη. Μην μιλάτε δημόσια για λεφτά, αφού αυτές οι συζητήσεις είναι taboo στην Γαλλία. Μην περιμένετε οι Γάλλοι να σας μιλήσουν αγγλικά, αφού το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν επικεντρώνεται στην μάθηση ξένων γλωσσών.

– Στη Νέα Ζηλανδία μην αστειεύεστε με το ράγκμπι, την Βασίλισσα και τον “Άρχοντα των Δακτυλιδιών”, τα λατρεύουν. Επίσης μην σας παραξενεύει ότι πολλοί άνθρωποι δεν φοράνε παπούτσια, είναι κάτι φυσιολογικό.

– Στη Νορβηγία μην κοιτάτε όσους αλλάζουν ρούχα σε κοινή θέα. Συνήθως οι Νορβηγοί δεν έχουν πρόβλημα να μείνουν γυμνοί, αλλά περιμένουν από τους άλλους να αντιδράσουν σαν να είναι κάτι φυσιολογικό και να μην τους κοιτούν όταν αυτοί αλλάζουν. Επίσης, στη Νορβηγία καλό είναι να μην ρωτά κανείς για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, αφού οι περισσότεροι δεν πιστεύουν.

– Μην κάνετε δώρο λουλούδια στην Ρωσία, μην βασίζεστε στο ότι θα λειτουργεί παντού η πιστωτική σας κάρτα και μην νομίζετε ότι όλοι ο Ρώσοι υποστηρίζουν τις κυβερνητικές πολίτικες, αφού πολλοί αντιδρούν στις αποφάσεις τις κυβέρνησης.

– Μην μεθύσετε σε δημόσια θέα στην Τουρκία, το να είναι κάποιος μεθυσμένος σε μία χώρα που επίσημα απαγορεύεται το αλκοόλ είναι ντροπιαστικό. Επίσης μην φυσάτε την μύτη σας δημόσια, όπως και μην κάνετε το σήμα του ΟΚ με τα δάχτυλά σας. Θεωρείται άσεμνη χειρονομία.

– Στην Μ. Βρετανία, μην προσπαθήσετε να περάσετε κάποιον που βρίσκεται μπροστά σας στην γραμμή, είναι κάτι το οποίο ενοχλεί τρομερά τους Άγγλους. Μην ρωτάτε πόσα χρήματα κερδίζει κάπόιος. Είναι αγενές. Μην καλείτε κάποιον στο σπίτι σας εκτός και αν τον ξέρετε πολύ καλά.

-Στην Ιρλανδία, μην προσπαθείτε να μιλήσετε με ψεύτικη προφορά και μην είστε τσιγκούνηδες σε μία παμπ.

– Είναι έγκλημα να χαιρετά κάποιος με τον γερμανικό χαιρετισμό του Χίτλερ στην Γερμανία. Μπορεί να συλληφθεί και να πάει φυλακή. Μην κοιτάτε επίμονα τους άλλους, μπορεί να νομίζουν ότι είστε ψυχικά ασθενείς. Μην παραείστε διαχυτικοί με τους Γερμανούς. Θέλουν τον χρόνο γους για να νιώσουν άνετα με τους άλλους. Μην εύχεστε σε έναν Γερμανό χρόνια πολλά πριν τα γενέλθιά του, αν το κάνετε υπάρχει η προκατάληψη ότι αυτός στον οποίο ευχηθήκατε θα πεθάνει .

– Στην Κένυα μην είστε βλάσφιμοι, αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού πιστεύει, μην είστε ανυπόμονοι, μην μιλάτε για το σεξ μπροστά σε γυναίκες και μην φωνάζετε κάποιος με το μικρό του όνομα, εκτός και αν το κάνει και αυτός.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων