Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Αναδρομικά ύψους 250.000 ευρώ ζητά ο Τσοχατζόπουλος από το Δημόσιο

Αναδρομικά ύψους 200.000 έως 250.000 ευρώ διεκδικεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο πρώην υπουργός που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών είχε δικαστήριο για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο στο οποίο δεν παρέστη αλλά εκπροσωπήθηκε μέσω δικηγόρου. Ο τελευταίος λοιπόν ζήτησε αναβολή αναβολή της δίκης επειδή ο Τσοχατζόπουλος αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναδρομικά ύψους 200.000 έως 250.000 ευρώ που διεκδικεί από το κράτος, μαζί με άλλους βουλευτές.

Επίσης ο δικηγόρος υποστήριξε πως ο Τσοχατζόπουλος- ο οποίος έχει αποφυλακιστεί από τον Ιούνιο- είχε ραντεβού και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι αναμένεται νέα ρύθμιση για όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και έχουν χρέη προς το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών τόνισε στον δικηγόρο του πρώην υπουργού πως το ποσό που οφείλει είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα χρήματα που διεκδικεί, ωστόσο αποφάσισε να δώσει αναβολή στην υπόθεση προκειμένου ο κ. Τσοχατζόπουλος να προσκομίσει την απόφαση ρύθμισης ή εξόφλησης των χρεών του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων